Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már gyerekekkel is kitölteti a gendertesztet a brit egészségügy

Sümeghi Lóránt

2017.12.12. 11:58

Botrány kerekedett a nagy-britanniai Lancashire megyében, miután az iskolákban olyan genderteszteket töltettek ki a fiatal diákokkal, melyeket a brit egészségügy (NHS) bocsátott ki.
PRESTON, 11:58

Botrány kerekedett a nagy-britanniai Lancashire megyében, miután az iskolákban olyan genderteszteket töltettek ki a fiatal diákokkal, melyeket a brit egészségügy (NHS) bocsátott ki.

A tesztek apropóját az iskolákban történő, általános egészségügyi felmérés adta, melyben a gyermekek testsúlyát, magasságát és egyéb alapvető, a testükkel kapcsolatos adatot rögzítenek. Azonban néhány szülő panaszt tett, jelzéseik szerint az NHS által kibocsátott formanyomtatványon a fiú/lány opció mellett egy harmadik nemet is választhattak a 10 éves kitöltők. Mi több, egy olyan kérdésben is várták a válaszukat, mint hogy

azonosnak érzed-e a biológiai nemedet a belső világoddal?"

Az NHS közlése szerint a tesztek kitöltése nem volt kötelező – csupán ajánlott –, ugyanis a kitöltők ezzel hozzájárultak az egészségügyi dolgozók e témával kapcsolatos tudásuk elmélyítéséhez. Egy felháborodott szülő, Lindsey Simpson – akinek a lányával kitöltették a tesztet – azt mondta:

nem szeretném, ha a lányom fejébe olyan gondolatokat ültetnének, hogy nem elégedett a nemével."

Hozzátette, egészen más dolog, ha valakinek már van egy kialakult kórképe ezzel kapcsolatban, de azoknak a gyermekeknek, akiket egyáltalán nem érint a kérdés, miért kell állandóan erről beszélni? A brit függetlenség mellett kardoskodó UKIP egyik képviselője, David Kurten mélyen elítélte az NHS kezdeményezését, az esettel kapcsolatban elmondta:

elfogadhatatlan, hogy ennyire fiatal gyermekeket kitegyenek olyan periférikus ideológiáknak, melyeket többnyire transzgender aktivistáknak köszönhetünk."

Szerinte az efféle fiatalkori agymosás vezet odáig, hogy már 18 éven aluli gyermekek is kikötnek olyan hormonterápiákat kínáló klinikákon, melyek visszafordíthatatlan következményekkel járnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére