Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Totális káosz a tyúkólban: mellébeszélnek a Jobbikban

Nagy Gábor

2017.11.23. 17:28

Van egy kis disszonancia a pártelnök, Vona Gábor és az elnökhelyettes, Toroczkai László között.

A balliberális klubelit legviccesebb megmondóembere, Havas Henrik könyvet ír a Jobbik pártelnökéről. A portré már nagyban készül, egy-két részlet ki is szivárgott a hősi eposzból.

Például az, hogy a Vona Gábor vezette Jobbik összefoghat az LMP-vel és a Momentummal.

Korábban a párt vezetői azt hangoztatták az ellenzéki és a jobbikos lakájmédia platformjain: a Jobbik önállóan indul, és egyedül nyeri meg a választásokat. Aztán jött Vona castingja a zsidónegyedben fészkelő Spinoza Házban, ahol "valamiért" épp a párt antiszemita múltjára, és az ebből eredő hitelességvesztésére nem derült fény.

Most pedig itt van Havas Henrik könyve, amiből valamiért kedden pont az a rész szivárgott ki, hogy Vona hajlandó összefogni az LMP-vel és a Tornából Felmentettek Társaságával.

Jött is rögtön a lakájmédia, alá is kérdezett a dolognak – magánál az Elnök Úrnál. Vona eleinte kerülgette a forró kását, de aztán mindenkinek leesett: a törzsszavazói bázis szétverése után nem maradt más, mint a szövetségkeresés – immár a Nagykörúton belül.

"Az Orbán-kormány leváltásának ez az ára. [...] Adott esetben, mint egy lehetőség, felmerülhet. [...] Nem ez a forgatókönyv, de nyitottnak kell lennünk egy koalícióra. [...] Adott parlamenti matematikai szituációban hajlandóak vagyunk"

mondta Vona Gábor a Lánchíd Rádiónak. Nyilván nem kell luxusfeleségnek lenni ahhoz, hogy felismerjük: itt bizony összeköltözésről van szó.

A gond csupán annyi, hogy erről épp a párt alelnöke nem tud.

Toroczkai ugyanis szerdán azt posztolta a Facebookra: ő egészen biztosan nem lesz egy Jobbik-LMP-Momentum által alkotott kormány tagja. Bár hozzáteszi, hogy a párt elnökségi ülésén nem született erről döntés, azért emlékezzünk, a pártelnök és az alelnök között nem ez lenne az első csörte.

Gondoljunk csak a Jobbik által meg nem szavazott, a kényszerbetelepítést megakadályozó alaptörvény-módosításra, a Vona által támogatott mecsetépítésekre, a Budapest Pride-ra, valamint a hanuka alkalmából küldött üdvözletre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére