Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin felhívta Trumpot, hogy Szíriáról egyeztessenek

Horváth József György

2017.11.21. 20:50

Donald Trump amerikai elnök kedden telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a szíriai helyzetrõl.
WASHINGTON, 20:50

Donald Trump amerikai elnök kedden telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a szíriai helyzetről.

A beszélgetést a CNN hírtelevízió értesülései szerint az orosz elnök kezdeményezte, és valamivel több mint egy órán keresztül tartott. A beszélgetés során Putyin tájékoztatta Donald Trumpot a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel kedden Szocsiban tartott találkozójáról. A mintegy négyórás orosz-szíriai megbeszéléseken Aszad elmondta, hogy Szíria területének nagy részét sikerült megszabadítani a terroristáktól, így ezekre a vidékekre lassan visszatérhetnek a korábban elűzött helybéliek. A szíriai vezető egyúttal megerősítette elkötelezettségét a válság politikai rendezése, az alkotmányos reformok, valamint a parlamenti és elnökválasztások megtartása mellett.

Szintén a CNN értesülése, hogy Putyin biztosította Trumpot arról: mindent elkövet a "hosszú távú politikai rendezés érdekében". A két elnök még november elején közös nyilatkozatban szögezte le, hogy kizárja minden katonai megoldás eshetőségét, és a genfi békefolyamat keretében "békés megoldást" keres a szíriai konfliktusra.

A telefonos egyeztetésen szóba került Észak-Korea és Ukrajna is.

A Fehér Ház egyelőre nem adott ki közleményt, és nem kommentálta Bassár el-Aszad oroszországi vizitjét. Elemzők azonban felhívják a figyelmet, hogy az amerikai-orosz megbeszélésre azt megelőzően került sor, hogy Putyin Szocsiban csúcsértekezletet tart Recep Tayyip Erdogan török és Haszan Róháni iráni államfővel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére