Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vitát és változást sürgetnek Merkel pártjában

Bertha László

2017.11.20. 18:28

Hans-Jürgen Irmer, a CDU újonnan megválasztott Bundestag-képviselõje szerint pártjának jobboldali fordulatot kell végrehajtania a választási pofon után, emellett szigorúbb bevándorláspolitikára, nagyobb biztonságra van szükség Németországban.

Kíméletlenül őszinte választási elemzést igényel az, hogy a CDU/CSU pártszövetség 8,5% százalékot veszített a parlamenti választások során az FDP és az AfD javára – kezdi írását a kereszténydemokrata politikus, melyet a Junge Freheit című német nemzeti-konzervatív hetilap publikált.

Irmer a választási pofon kapcsán megjegyzi, amikor annak okait keresi, hogy miért fordultak el sokan az uniópártoktól, sokuktól azt hallja, hogy „túl sok menedékkérő van az országban, és az elutasítottakat nem utasítjuk ki eléggé konzekvensen”; „egyre inkább bizonytalanul érezzük magunkat a kialakult közegben” vagy „többet kell tennetek a megfizethető lakhatásért, a közlekedési infrastruktúráért és az iskolák felújításáért”.

Ezen okok hátterében jogos problémák állnak. A mi politikai feladatunk az, hogy ezeket a kívánságokat komolyan vegyük. Az is idetartozik, hogy ne osszuk ezeket az elvárásokat »politikailag korrekt« és »politikailag nem korrekt« elvárásokra”

– írja Hans-Jürgen Irmer.

A CDU politikusa szerint ehhez széles körű vitára van szükség a párton belül is, egy alapvetően konstruktív vitakultúrára, ami a másképpen gondolkodókat is megilleti, mert ugyanolyan szenvedéllyel kívánnak hozzájárulni a probléma megoldásához, mint mi magunk.

Másképpen szólva: aki kifejezi aggodalmát a lopakodó iszlamizáció vonatkozásában, az nem jelenti mindjárt azt, hogy az illető iszlamofób. Aki következetesen küzdeni akar a külföldiek bűnözése ellen, az nem jelenti mindjárt azt, hogy az illető xenofób. Aki fellép a házasság és a család intézményének kellő privilegizálásáért, az nem jelenti azt, hogy az illető homofób. Aki szereti a hazáját, az nem nacionalista is egyben”

– húzza alá Irmer, aki szerint ez a fajta stigmatizálás frusztrálja és elbátortalanítja azokat az embereket, akik síkra szállnak az általuk képviselt értékekért.

A képviselő határozott álláspontja, hogy a CDU-nak ismét a „jog és a rend” pártjaként kell megmutatkoznia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére