Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az illegális bevándorlás a kultúránkat és a hagyományainkat veszélyezteti"

Horváth József György

2017.11.13. 20:30

A két évvel ezelõtti párizsi merényletek óta eltelt idõ világossá tette, hogy ha nem védjük meg magunkat, a terroristák el fogják pusztítani az európai kultúrát és civilizációt - jelentette ki Szijjártó Péter hétfõn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy 2015. november 13-án "a valóság könyörtelen brutalitással ránk rúgta az ajtót". Elmondta, az események nyomán világossá vált, hogy "az illegális bevándorlás a kultúránkat és a hagyományainkat veszélyezteti, a bevándorlással járó terrorizmus pedig alapvetően fenyegeti a biztonságunkat".

Kiemelte, hogy a 130 halálos áldozatot követelő terrortámadást olyanok követték el, "akik vagy maguk is illegális bevándorlóként érkeztek Európába, vagy már korábban jöttek, azonban nem tudtak vagy akartak beilleszkedni".

A bevándorlóországokban a biztonsági fenyegetések egyre növekszenek (...), mi azonban nem akarunk bevándorlóország lenni, mi meg akarjuk és meg is fogjuk védeni magunkat"

– fogalmazott Szijjártó.

Mint közölte, szomorú fejlemény, hogy úgy tűnik, mintha az új elvárások szerint "inkább nekünk kellene alkalmazkodni az érkezőkhöz", mint fordítva. Hozzátette, a magyar kormány elképesztőnek és egyben elfogadhatatlannak tartja, hogy ma már a keresztény jelképeket is le kell venni bizonyos közterületeken.

A külgazdasági és külügyminiszter beszélt a november végi EU-Afrika-csúcsértekezletről is, aláhúzva, több tízmillió ember van úton Afrikában, elkeseredett tömegek keresik a jobb és biztonságosabb életet, a migráció kiváltó okainak megszüntetéséhez pedig stabilizálni kell a kontinens gazdasági és politikai helyzetét.

Az európai biztonság Afrikában kezdődik"

– hangoztatta.

Mint mondta, Magyarország ezért támogatja, hogy afrikai országok is célpontjai legyenek az EU gazdaságfejlesztési, beruházási politikájának. Ezen programoknak a megalkotásakor azonban rendkívül fontos, hogy szigorú feltételekhez kössék a támogatásokat – mutatott rá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére