Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a 150 ezret is meghaladja a csak idén Németországba érkezett migránsok száma

Sümeghi Lóránt

2017.11.09. 20:58

Csütörtökön megjelent hivatalos adatok szerint idén október végéig több mint 150 ezer bevándorló érkezett Németországba.
BERLIN, 20:58

Csütörtökön megjelent hivatalos adatok szerint idén október végéig több mint 150 ezer bevándorló érkezett Németországba.

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) kimutatása alapján a január-októberi időszakban 156 023 újonnan érkező "menedékkérőt" regisztráltak. Amennyiben az év utolsó két hónapjában nem történik nagy változás, teljesülhet az Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer bajor miniszterelnök vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség célja, miszerint Németországnak évente legfeljebb 200 ezer embert kellene befogadnia a menekültügyi rendszer keretében.

Egyre több a török "menekült"

Új fejlemény, hogy emelkedik a törökországi származású menedékkérők száma, ami a tavalyi törökországi puccskísérlet és a török-kurd konfliktus újbóli elmérgesedésének hatása lehet. Az idén eddig nagyjából 6500 török állampolgár kért menedéket Németországban, Törökország így a hatodik a származási országoknak a menedékkérők száma alapján összeállított listáján.

A BAMF-hoz az idén október végéig 167 573 menedékjogi kérelmet nyújtottak be. A hivatal 546 540 kérelmet bírált el a január-októberi időszakban, a menekültstátuszt vagy a nemzetközi védelem más formáját 239 050 ügyben adták meg, ami 43,7 százalékos arányt jelent.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére