Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme a bizonyíték: a migránsok uniós kvóták szerinti befogadása hatalmas pénzkidobás

Horváth József György

2017.10.31. 16:58

Észtország nem tudja teljesíteni az európai uniós kvótarendszer által meghatározott számú menekült befogadására vállalt kötelezettségét az év végéig - jelentette be kedden Rait Kuuse, az észt szociális ügyek minisztériumának fõtitkárhelyettese az ETV+ helyi televíziós csatornának adott interjújában.
TALLINN, 16:58

Észtország nem tudja teljesíteni az európai uniós kvótarendszer által meghatározott számú menekült befogadására vállalt kötelezettségét az év végéig – jelentette be kedden Rait Kuuse, az észt szociális ügyek minisztériumának főtitkárhelyettese az ETV+ helyi televíziós csatornának adott interjújában.

Kuuse kifejtette, hogy az uniós kvótarendszer által meghatározott 550 ember közül – akiket Észtországnak az év végéig be kell fogadnia – csak 171 menekültet sikerült eddig befogadni.

200-nál több ember az év végéig már nem érkezik hozzánk, tehát a kvótánk nem fog teljesülni"

– mondta az illetékes.

Elmondta, hogy a migránsok Észtországba érkezése előtt észt szakemberek interjúkat készítenek a görögországi, olaszországi és törökországi menekülttáborokban, ahol azt ellenőrzik, hogy az illetőknek van-e motivációjuk a balti országban élni. "Sokuknál hiányzik ez a motiváció, mert rokonaik vagy családjuk például Németországban vagy más országokban él" – mutatott rá Kuuse.

Közlése szerint az eddig Észtországba érkezett 171 migráns közül mindössze 86 maradt a balti ország területén, a többiek vagy Németországba vagy más uniós tagállamokba utaztak.

A migránsok befogadására Észtország eddig 2,7 millió eurót (841 millió forintot) költött.

Andres Anvelt észt belügyminiszter szeptemberben még azt mondta, hogy Észtországnak nincs semmilyen problémája az uniós kvótarendszer által meghatározott számú migráns befogadására vállalt kötelezettségeinek teljesítésével. Úgy tűnik, októberben már nem ezt gondolja.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére