Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb dzsihadistákat tartóztattak le a belga vonattámadással kapcsolatban

Bokor Gábor

2017.10.30. 22:28

A Le Soir belga lap hétfõi számában azt írta, hogy újabb négy embert vettek õrizetbe hétfõre virradóra a belga hatóságok az Amszterdam és Párizs között közlekedõ Thalys szuperexpresszen 2015-ben elkövetett fegyveres támadással kapcsolatban.
BRÜSSZEL, 22:28

A Le Soir belga lap hétfői számában azt írta, hogy újabb négy embert vettek őrizetbe hétfőre virradóra a belga hatóságok az Amszterdam és Párizs között közlekedő Thalys szuperexpresszen 2015-ben elkövetett fegyveres támadással kapcsolatban.

A belga főváros és környékén a hatóságok több házkutatást és rajtaütést is végrehajtottak.

A szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint az akció során nem találtak fegyvereket vagy robbanóanyagot, négy embert azonban bevittek kihallgatásra, akiknek az előzetes letartóztatásáról később fog dönteni a bíróság.

Az egyik őrizetbe vett férfi Youssef Siraj, aki a hatóságok gyanúja szerint segítette a merényletkísérlet elkövetőjét, a marokkói Ajjúb al-Kazzánit. Sirajt 2009-ben hatéves börtönbüntetésre ítélték, amiért Khalid el-Bakraouival, a Brüsszelben tavaly öngyilkos robbantásokat végrehajtó terrorkommandó egyik későbbi tagjával kiraboltak egy bankot"

– állt az RTBF belga televízió hétfő reggeli híradójában.

2015. augusztus 21-én egy géppisztollyal, automata pisztollyal és késsel felfegyverkezett, 26 éves marokkói iszlamista lövöldözni kezdett az Amszterdam és Párizs között közlekedő expresszvonaton Belgium területén. A támadásban hárman sérültek meg.

Belgiumban a harminckét emberéletet követelő tavaly márciusi merényletek óta még mindig hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartják a terrorkészültség szintjét, ami azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére