Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2017.10.26. 19:59

Erõsödött a Fidesz; Nem lesz elõrehozott választás Katalóniában; Mike Pence példásnak tartja Magyarország kereszténységért tett erõfeszítéseit. Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.
Tárki: erősödött a Fidesz

A kormányközeliséggel aligha vádolható Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. októberi kutatásának adatai szerint ősszel is folytatódott a Fidesz-KDNP elmúlt bő két évét jellemző erősödés. A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP tábora a júliusi 35 százalék után 39 százalékra, a pártválasztók között pedig 55 százalékról 59 százalékra nőtt. A Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül júliusban 11, októberben pedig már csak 10 százalék volt, míg a pártválasztóknál 17 százalékról 15 százalékra esett. Az MSZP támogatottsága a teljes népességet tekintve a nyári 7 százalék után ősszel 8 százalékon, a pártválasztóknál pedig 11 százalék után 12 százalékon áll.

Nem lesz előrehozott választás Katalóniában

Bár a spanyol sajtó reggel óta azt hangoztatta, hogy a katalán elnök előrehozott helyi parlamenti választásokat jelenthet be, ez elmaradt. A katalán parlament csütörtöki rendkívüli ülésén Carles Puigdemont katalán elnök hivatalosan is bejelentette, hogy nem ír ki előrehozott helyi parlamenti választásokat Katalóniában. "Kész lettem volna ezt megtenni, de nem kaptam meg azokat a garanciákat, amelyek jelenleg indokolnák ezt a lépést. Senki nem mondhatja, hogy nem voltam kész áldozatokra" – mondta a politikus.

Mike Pence példásnak tartja Magyarország kereszténységért tett erőfeszítéseit

Egy Washingtonban megszervezett nemzetközi konferencián az üldöztetést és elűzetést elszenvedő keresztények közösségeit a szülőföldjükön megsegítő magyar modell amerikai részről is elismerést kapott. Többek között Jeff Fortenberry szenátor, valamint Mike Pence amerikai alelnök is elismerésének adott hangot Magyarország erőfeszítéseivel kapcsolatban. Az alelnök közlése szerint az USA hamarosan Magyarországhoz hasonlóan fog támogatást biztosítani az üldözött keresztényeknek. A konferenciáról bővebben ITT olvashattok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére