Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártóék rálépnek az észak-koreai diktátor tyúkszemére

Nagy Gábor

2017.10.16. 20:28

Budapest mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy Észak-Koreát egy "õrült kommunista diktátor" vezeti - mondta Szijjártó Péter Luxembourgban, az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozásán.

A külügyi tárca vezetője elmondta, a tanácsülésen Magyarország ismételten hangsúlyozta, hogy az Európai Unió az ENSZ Biztonsági Tanácsa által hozott határozatokon túlmutatóan, egyoldalúan is fogadjon el szankciókat Phenjannal szemben.

Kifejtette továbbá, hogy az uniós külügyminiszterek hétfőn egy teljes beruházási tilalmat és teljes olajembargót előíró javaslatot készülnek elfogadni, amelyben kezdeményezik, hogy az észak-koreai fegyverkezési programot támogató, az unióban dolgozó vendégmunkások alkalmazásának vessenek véget. A javaslatcsomag tartalmazza azt is, hogy az unió 15 ezer euróról 5 ezer euróra csökkentse a jóváhagyáshoz kötött banki transzferek nagyságrendjét.

Ez az EU történetének eddigi legszigorúbb korlátozó intézkedéscsomagja"

– mondta a miniszter.

Szijjártó Iránnal kapcsolatban is megszólalt

Mint mondta, az unió fontosnak tartja az iráni atommegállapodást, és Magyarország megbízik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) felülvizsgálataiban, amely eddig nyolcszor állapította meg, hogy Teherán tiszteletben tartja a megállapodás feltételeit.

Budapest ezért a leghatározottabban támogatja a közös uniós fellépést a megállapodás fenntartása érdekében, ugyanis ez a megállapodás biztosítja, hogy egy erős szereplő – a perzsa állam – a nemzetközi együttműködés részévé tehető legyen bizonyos szintig, amely hozzájárul a régió stabilizációjához.

Ha az együttműködési lehetőség elveszik, akkor Irán szerepe és helyzete destabilizáló tényezőként hathat a régión kívüli tágabb környezetére is, amelynek már Európára nézve is biztonsági kockázatai lehetnek – húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére