Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így fest az osztrák szocialisták propagandahálózata

Tóth Dalma

2017.10.05. 13:58

Áll a bál Ausztriában az izraeli politikai tanácsadó, Tal Silberstein aljas kampánya miatt. Kiderült, hogyan fonódtak össze a szocdemek Silbersteinnel.
BÉCS, 13:58

Áll a bál Ausztriában az izraeli politikai tanácsadó, Tal Silberstein aljas kampánya miatt. Kiderült, hogyan fonódtak össze a szocdemek Silbersteinnel.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, politikai botrány tört ki Ausztriában a választások előtt két héttel. A Profil és a Die Presse kiderítette, hogy ki állt azon közösségi oldalak mögött, melyek célja a jobboldali Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökének, Sebastian Kurznak a lejáratása volt. Az oldalakon többek között antiszemita tartalmakat osztottak meg, valamint azt híresztelték, hogy Kurz jó kapcsolatot ápol Soros Györggyel. A baloldali lejáratókampány mögött az izraeli kampánytanácsadó, Tal Silberstein áll. Õ volt az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) tanácsadója. Silberstein néhány fős csapatával együtt hozta létre és működtette az oldalakat.

Silbersteint augusztusban letartóztatták, mert pénzmosással, korrupcióval és csalással vádolták az izraeli hatóságok, ezért az SPÖ is szerződést bontott vele.

De hogy jött a képbe Silberstein? A tanácsadó kusza kapcsolati hálóval rendelkezik, de az biztos, hogy Silbersteint a korábbi kancellár, Alfred Gusenbauer ajánlotta a jelenlegi kancellárnak, Christian Kernnek. Gusenbauer még 2007 és 2008 között töltötte be a pozíciót.

A csapathoz rövid időn belül csatlakozott Anna J., a tolmács, aki az összes kampányanyaghoz hozzáfért, hogy lefordíthassa őket. Victoria Söllét is már Silberstein ajánlotta be Kernnek. A nő végül helyet kapott a kabinetben. Sölle 2015-ben még a Neosszal (Az Új Ausztria és Liberális Fórummal) együtt dolgozott, de aztán gyorsan a kancelláriához került annak ellenére, hogy a szocdemek adták a kancellárt. 

Gusenbauer sajtószóvivője, Robert L. már 2002 óta Silberstein barátja volt. Õ készített Kernről pszichogramot, amit el is küldött Silbersteinnek. Ebben a dokumentumban esett szó először a lejáratókampányról. A negatív kampányhoz egy kis csapatot is létrehoztak, aminek Paul Pöchhacker és Peter Puller is a tagja lett. Õk már 2015 óta együtt dolgoztak Silbersteinnel. Georg Niedermühlbichler, az SPÖ ügyvezetője miattuk lépett vissza.

Az osztrák sajtó értesülései szerint a korábbi kancellár, Alfred Gusenbauer közvetített Silberstein és a jelenlegi kancellár, Christian Kern között. A szocialista kancellár állítólag félmillió eurót fizetett Silbersteinéknek azért, hogy negatív kampányt folytassanak Kurz ellen.

Gusenbauer a jelek szerint a kancellári hivatalba küldte bizalmasát, így valószínű, hogy közvetetten befolyásolta a politikai irányvonalat.

A kancellár sajnálja a lejáratást, különösen Soros György miatt

Christian Kern kancellár, a szocdemek vezetője legutóbb egy sajtótájékoztatóján azt állította, hogy pártja nem adott megbízást a lejáratókampányra, és ő maga is elítéli az ilyen politikai eszközöket.

a leghatározottabban elítélem azt a fajta propagandát, ami itt zajlott, már csak azért is, mert személyesen szoros kapcsolatot ápolok Soros Györggyel"

– jelentette ki. Kern hozzátette, hogy már többször találkozott a milliárdos üzletemberrel, sőt még azt is felajánlotta neki, hogy a Soros-egyetemet helyezzék át Bécsbe.

Szijjártó Péter külügyminiszter még júliusban beszélt arról, hogy az osztrák kancellár a milliárdos üzletember szövetségese, és azon balliberális politikusok oldalára állt, akik a Soros-tervet szeretnék végrehajtani. Akkor többen megkérdőjelezték a magyar külügyminiszter kijelentését, de Kern a Silberstein-ügy kapcsán most elszólta magát.
Silberstein az MSZP-nek is dolgozott

Tal Silberstein 2004-ben a Greenberg GCS politikai tanácsadó cég embereként osztott tanácsokat a szociknak, személy szerint Medgyessy Péternek. A GCS többek között Medgyessy modernizációs programjának stratégiai előkészítésében segédkezett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére