Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új elnökkel frissítenek az olasz bevándorlásellenesek

Forisek Ádám

2017.09.24. 11:10

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nemrégiben új elnököt választott, a közvélemény-kutatások alapján könnyen lehet, hogy õ lesz az új miniszterelnök.
RÓMA, 11:10

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nemrégiben új elnököt választott, a közvélemény-kutatások alapján könnyen lehet, hogy ő lesz az új miniszterelnök.

A 31 esztendős Luigi Di Maiót választották vasárnap az olasz bevándorlásellenes párt, az M5S vezetőjévé – írja a Deutsche Welle. Di Maiót mindössze 26 évesen választották az olasz alsóház alelnökévé, vasárnap pedig újabb sikert tudhatott maga mögött, ugyanis hét másik jelölttel kellett versenyeznie a pártvezetői pozícióért.

Nagy felelősséget kell vállalnom, de együtt mindenre képesek vagyunk, mert mi vagyunk az Öt Csillagos Mozgalom! Ezt soha nem szabad elfelejtenünk”

– mondta beszédében Di Maio, amelyet egy Riminiben tartott gyűlésen mondott.

Az esélye annak, hogy Di Maio lesz Olaszország következő elnöke, jelenleg igen magas: Olaszországban ugyanis 2018 első felében tartanak majd választást, a legutóbbi kutatások alapján pedig az Öt Csillag Mozgalom támogatottsága 28-30 százalék között mozog. Ezzel az M5S megelőzi az összes többi párt népszerűségét.

Az M5S 2009-ben lett civil mozgalomból párt, a 2013-as parlamenti választásokon több mint 25,5 százalékot szerzett, ezzel már akkor is a legnagyobb formációnak bizonyult. Kormányra azért nem került, mert elutasította a szövetséget más párttal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére