Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajóépítésbe kezdett a Porsche, egy 16 millió dolláros, hibrid luxusjacht piacra dobásával

Vincze Viktor Attila

2017.09.20. 09:58

Az F.A. Porsche, azaz a Porsche autógyártó cég tervezõháza egy teljesen új tervezésû hibrid szuper-jachtot tervezett, amely a szeptember 27-i Monaco Yacht Show-on debütál majd. A luxus-autómárka elsõ jachtját a Dynamiq hajóépítõ cég készítette el.

Az előző napokban a Rolls-Royce egy teljesen önálló, autonóm működésre is képes hajótervét mutatta be a világsajtónak. Most pedig egy másik elismert luxusautó-gyártó, a Porsche is bejelentkezett már a világ óceánjait járó luxushajók piacára.

A Cayenne SUV-val kapcsolatos múlt hónapi bejelentést követően a Porsche szeptember 27-én fogja hivatalosan bemutatni a legújabb nagy dobását, ami az új hibrid szuper-jacht, a GTT  (Gran Turismo) 115 lesz majd.

A GTT 115-nek elkeresztelt hajótípus ródium metálszürke festésű teste 35 méter hosszú.

Bár a Dynamiq által legyártott rendkívül áramvonalas testű hajó szinte egy tengeralattjáróra hasonlít, mégsem az, csak egy jacht.

Az egyedülálló tulajdonságokkal bíró hajó ugyanakkor egy olyan hibrid meghajtást használ, amely — a gyártó adatai szerint — annyira hatékony üzemanyag-fogyasztással működik, ami 19-21 csomós sebességgel haladva is lehetővé teszi 3400 tengeri mérföld megtételét egyhuzamban.

Az összesen 7 példányban gyártásra kerülő Porsche-jacht ára — felszereltségtől függően —  13,9 vagy 16,7 millió dollár. 

A GTT 115-ről nyilatkozva Roland Heiler, az F.A. Studio Porsche vezérigazgatója azt mondta, hogy a jacht megalkotásával a nagy teljesítményű autók életérzését akarta az autógyártó cég a tengeri jachtok világába is átvinni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére