Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel a venezuelai vérengzés vége

Bokor Gábor

2017.09.16. 12:58

Nicolás Maduro venezuelai elnök televíziós beszédében kijelentette, hogy a hetek óta tartó párbeszéd közelebb hozta az ellenzéket és a kormányt, és hamarosan megszülethet a venezuelai belpolitikai válságból kivezetõ megegyezés a két tábor között.
CARACAS, 12:58

Nicolás Maduro venezuelai elnök televíziós beszédében kijelentette, hogy a hetek óta tartó párbeszéd közelebb hozta az ellenzéket és a kormányt, és hamarosan megszülethet a venezuelai belpolitikai válságból kivezető megegyezés a két tábor között.

Sikerült tárgyalóasztalhoz ülnünk, ami elengedhetetlen Venezuela békéjének, szuverenitásának és jólétének biztosítása érdekében"

– kezdte beszédét az országot irányító szélsőbaloldali vezető, aki egyúttal megköszönte Danilo Medina dominikai elnök, José Luis Rodriguez Zapatero volt spanyol kormányfő és António Guterres ENSZ-főtitkár segítségét, illetve a tárgyalások újraindításában játszott szerepét.

A venezuelai ellenzék és a kormány csütörtökön Santo Domingóban egyezett arról, hogy létrehoznak egy csoportot a baráti országokkal, hogy segítsék a jövőbeni találkozókat. A következő ülés szeptember 27-én lesz.

A jobboldali ellenzék elsődleges célja, hogy Maduro biztosítékokat adjon a 2018 végén esedékes elnökválasztás megtartására, engedjen szabadon 590 politikai foglyot, tartsa tiszteletben a parlamentet és jogköreit, és függessze fel a népszerű ellenzékieket sújtó szankciókat, hogy azok indulhassanak a választásokon.

 

A korábbi hetekben apokaliptikus állapotok voltak a dél-amerikai országban, hiszen a sorozatosak voltak az utcai tüntetések, melyeket a kormányerők seregei rendre éles lőszerrel vertek le. 

A sorozatos demonstrációk következtében eddig legalább 125-en vesztették életüket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére