Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alábecsülték a koreai robbanás erejét

888.hu

2017.09.14. 13:28

Amerikai szakértõk szerint a korábban becsültnél sokkal nagyobb, 250 kilotonnás volt az Észak-Korea által szeptember elején végrehajtott nukleáris robbanás ereje.
WASHINGTON, 13:28

Amerikai szakértők szerint a korábban becsültnél sokkal nagyobb, 250 kilotonnás volt az Észak-Korea által szeptember elején végrehajtott nukleáris robbanás ereje.

A washingtoni John Hopkins Egyetemen működő 38 North nevű amerikai-koreai intézet kedden közzétette új jelentését, amelyben kielemezte a föld alatti atomrobbanás okozta földrengésről készített legújabb számításokat.

Amerikai illetékesek még vizsgálják, hogy ez valóban termonukleáris robbanás volt-e, mint azt Észak-Korea állította, de egyelőre semmi olyat nem találtak, ami ennek ellentmondana. Egyelőre egyetlen külföldi kormány sem erősítette meg, hogy valóban hidrogénbombát robbantott Észak-Korea, de több szakértő is azon a véleményen van, hogy a detonáció minden jellemzője egy kétfokozatú hidrogénbomba robbanásáé volt.

Radioaktív anyag került a légkörbe

A nukleáris biztonságért felelős dél-koreai bizottság szerdán közölte, hogy xenon-133-as radioaktív gázizotóp nyomait fedezte fel a légkörben. A testület szerint biztonsággal lehet állítani, hogy a sugárzó izotóp észak-koreai eredetű, de a mért adatokból nehéz arra következtetni, hogy mekkora volt az észak-koreai nukleáris robbanás ereje, és atom- vagy termonukleáris bomba robbant-e - írja az MTI.

Az észak-koreai külügyminisztérium szerdai közleményében elutasította az újabb BT-szankciókat. A KCNA észak-koreai hírügynökség által idézett közlemény szerint a “gyalázatos provokációk” eredményeként hozott szankciókkal meg akarják fosztani Észak-Koreát az önvédelem legitim jogától, és a teljes gazdasági blokáddal meg akarják fojtani az országot és a népét. Az amerikaiak által kezdeményezett szankciók alkalmat adnak Phenjannak arra, hogy igazolja az általa választott út helyességét – áll a külügyminisztérium közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére