Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eljárás indult Czeglédy Csaba, a diákokat megkárosító MSZP-s ellen

Pörge Béla

2017.09.12. 22:58

A szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított a költségvetési csalás gyanújával elõzetes letartóztatásban lévõ Czeglédy Csabával, az MSZP-DK-Együtt-frakció önkormányzati képviselõjével szemben - közölte a bizottság elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Takátsné Tenki Mária elmondta, hogy a vagyonnyilatkozati eljárást zárt ülésen tárgyalta a bizottság, amin a bejelentő, Balassa Tibor nem vett részt.

Az ülésen a bizottság határozatot hozott arról, hogy egyetért a vagyonnyilatkozati eljárás folytatásával, egyben felkérte arra, forduljon levélben a Csongrád Megyei Főügyészséghez, kérjen információt arról, hogy Czeglédy Csaba a széfet, amiben aranyat találtak, mikor nyitotta, magánszemélyként vagy ügyvédként, esetleg természetes személy vagy jogi személy meghatalmazottjaként járt-e el. Továbbá kérik a főügyészség állásfoglalását arról, hogy kiadható-e bármilyen okirat az arany tulajdonjogának tisztázására.

Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője a sajtótájékoztatón ismételten felszólította Czeglédy Csabát, hogy mondjon le képviselői mandátumáról. A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a Fidesz önkormányzati frakciója az elsők között — még júniusban — szólította fel lemondásra a 2017 júniusa óta előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát. A polgármesternek egyébként nincs jogi alapja Czeglédy visszahívására.

A helyi frakcióvezető elmondta azt is, hogy hétfőn a gazdasági bizottság ülésén megtették az első lépést a helyzet rendezésére, javaslatot tettek a közgyűlésnek Czeglédy Csaba visszahívására a Haladás Sportkomplexum Kft. felügyelőbizottságának elnöki posztjáról, valamint a közbeszerzési bíráló bizottságból is.

A gyanú szerint a 2013 és 2016 között működő, Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet az állami költségvetésnek — az eddigi adatok szerint — összesen 3,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott. Czeglédy Csaba ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét több ügyben is ellátta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére