Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb pofon Brüsszelnek: Lengyelország sem hajtja végre az Európai Bíróság döntését

Sümeghi Lóránt

2017.09.07. 21:58

Lengyelország biztonsága fontosabb, mint az európai intézmények meggondolatlan döntései a "menekültek" ügyében, ezért nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését - jelentette ki Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön.
VARSÓ, 21:58

Lengyelország biztonsága fontosabb, mint az európai intézmények meggondolatlan döntései a "menekültek" ügyében, ezért nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését – jelentette ki Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön.

Waszczykowski a lengyel rádiónak nyilatkozva Dimitrisz Avramopulosz uniós menekültügyi biztos előző napi fenyegetésére reagált, mely szerint ha Lengyelország, Csehország és Magyarország a következő hetekben nem kezdik el végrehajtani a menekültek kötelező áthelyezéséről szóló határozatot, az Európai Bizottság fontolóra veszi, hogy panasszal fordul az uniós bírósághoz.

Védekezni fogunk, mert Lengyelország biztonsága fontosabb, mint az európai intézmények ilyen típusú meggondolatlan döntései. [...] Nem hajtjuk végre" 

– mondta a lengyel külügyminiszter. 

Waszczykowski az Európai Bíróságnak a kvótaperben hozott, a magyar és szlovák keresetet elutasító ítéletéről szólva kijelentette, hogy

az európai uniós belügyminiszterek két éve jogellenesen, és az európai biztonsági helyzettel ellentétesen hozták meg a menekültek kötelező áthelyezésére vonatkozó döntést." 

Szerinte az Európai Bíróság szerdai ítéletéből sem Lengyelország, sem egész Európa számára semmi jó nem származik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére