Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Összemosódtak a migránssimogató nagyobb pártok Németországban

888.hu

2017.09.05. 12:58

A német kancellárjelölti vita is azt mutatta, hogy a nagyobb pártok uniformizálódtak Németországban, vagyis nem koncepciók, hanem csak személyek versengenek egymással - jelentette ki Pócza István, a Századvég Alapítvány vezetõ kutatója.

Pócza István szerint a két nagyobb párt a legtöbb kérdésben egyetért, sőt a jobboldali konzervatív CDU szociáldemokratizálódott. A kutató szerint ezt a közvélemény-kutatások is alátámasztják, 43 százalék úgy nyilatkozott, hogy nem tud különbséget tenni a két jelölt — Angela Merkel és Martin Schulz — között. A kutatások szerint a nagyobb pártok támogatottsága csökkent, nőtt viszont a bevándorlásellenes AfD, valamint a szabad demokraták (FDP) támogatottsága.

Az AfD növekedése kifejezetten annak tudható be, hogy a vasárnapi elnökjelölti vitán a két fél egyetértett a migránsválsággal kapcsolatos legfontosabb kérdésekben.

Ezek szerint kevésbé volt szimpatikus a választók számára a két legjelentősebb párt hasonlósága, mint a kisebb pártok karcossága – mondta Pócza István. Az SPD potenciális koalíciós partnerei egyébként a baloldali pártok és a Zöldek, a CDU/CSU-é pedig az FDP, és szinte biztos, hogy az AfD senki számára nem vállalható – közölte. Ugyanakkor látszik, már maguk a szociáldemokraták is látják, hogy nincs esélyük a CDU/CSU-val szemben, ezért már nem a győzelemre, hanem a szavazatmaximálásra törekednek – mondta a kutató.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére