Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még a saját választóik sem hisznek az ellenzéki összefogásban

Bertha László

2017.09.02. 11:58

A Hirado.hu stábja is jelen volt a pénteken zászlót bontó legújabb ellenzéki összefogás rendezvényén, melyrõl a kilátogatók véleményét is megkérdezték. Egyesek szerint az ellenzéki politikusokat csak a saját ambícióik hajtják, míg mások szerint egyszerû "köztörvényes bûnözõk".

Az ellenzéki pártok egy részét tömörítő Közös Ország Mozgalmat azért hozták létre, hogy a hatályos választási törvény helyett újat alkosson, a résztvevők szerint ugyanis a jelenlegi választási törvény igazságtalan.

Az esemény megnyitóján többek között Fodor Gábor (Liberálisok), Gyurcsány Ferenc (DK), Hadházy Ákos (LMP), Juhász Péter (Együtt), Karácsony Gergely (Párbeszéd), Molnár Gyula (MSZP), Orosz Anna (Momentum) és Bokros Lajos (MoMa) mondott beszédet.

Az illegális bevándorlók ellen felhúzott kerítést Gyurcsány Ferenc pártja például egyszerűen lebontaná, ahogyan arra korábban Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is ígéretet tett, mondván, „azon lesznek, hogy minél előbb lebontsák” a határkerítést.

Az ellenzéket maga a DK elnöke, a korábbi bukott miniszterelnök személye is erősen megosztja, erről tanúskodott néhány kilátogató véleménye is, hiszen volt olyan, aki azt mondta:

meghallgattam a beszédét, de ez mindegy, mert vele senki nem akar összejönni.”

Hasonlóan vélekednek az Együtt elnökéről, Juhász Péterről is, de a Jobbik az a párt, aminek baloldali nyitását nem igazán tudják hová tenni a választók. Az egyik megszólaló úgy fogalmazott, a Jobbiknak az alaptételeiről nem hiszi, hogy demokratikusak lennének, ami viszont nem változik. „Aki antiszemita, az az is marad” – mutatott rá a hölgy.

A baloldal vélhetően csak eszközként tekint Vona Gáborékra. Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a Jobbik, ha részt vesz az összefogásban, az egy érdekes lépés, de a kormányváltásban már nem lehet ott, ugyanis akkor egy „demokratikus kormányváltásra van szükség”.
 
A Hirado.hu stábja a rendezvény kapcsán arra is kíváncsi volt, hogy mit gondolnak a választók a mozgalomról, amiben még az alapkérdésekben sincs egység.
 
Volt olyan kilátogató is, aki erősebb véleményt mondott a Közös Ország Mozgalommal kapcsolatban, ugyanis mint mondta, kíváncsi hogy mit mondanak a baloldali politikusok, valamint hogy összeállnak-e, meg hogy melyik milyen bársonyszékre pályázik. Az egyik interjúalany pedig „köztörvényes bűnözőknek” nevezte a színpadon álló ellenzéki politikusokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére