Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szombaton találkozik az olasz belügyminiszter a líbiai polgármesterekkel migránsügyben

888.hu

2017.08.26. 19:58

Marco Minniti olasz belügyminiszter szombaton találkozik a líbiai polgármesterekkel, hogy megújítsák az embercsempészekrõl szóló megállapodásukat - írja a Reuters.
TRIPOLI, 19:58

Marco Minniti olasz belügyminiszter szombaton találkozik a líbiai polgármesterekkel, hogy megújítsák az embercsempészekről szóló megállapodásukat – írja a Reuters.

A találkozón – melynek lényege, hogy elősegítse az embercsempészet és emberkereskedelem megakadályozását azokban a líbiai városokban, melyek a leginkább érintettek az illegális Európába való bevándorlásban – a líbiai belügyminiszter is részt vesz majd.

A fiatalok ezekben a térségekben és egész Líbiában megérdemlik a reményt, hogy megszabaduljanak ezektől a bűnszövetkezetektől"

– nyilatkozta mindkét fél az olasz belügyminisztérium által kiadott állásfoglalásban.

Februárban Olaszország anyagi támogatást, képzéseket és felszereléseket ígért, hogy segítse a líbiai kormányt a bevándorlók Európába áramlásának megfékezésében.

Több mint 600 ezer észak-afrikai – többségében Líbiából érkező – migráns ért partot Olaszországban 2014 óta, ezzel együtt az észak-afrikai országban óriási mértéket öltött az embercsempészet. Az országban egyre inkább elege van az embereknek a migránsokból, ez a fő beszédtéma is, így a kormány mindent megtesz, hogy megoldást találjon, főleg a jövő májusi parlamenti választások előtt.

A Líbiából érkező bevándorlók száma egyébként fokozatosan csökken, mióta a kormány megregulázta a migránstaxiztatást mesteri fokon űző NGO-kat. Minniti azt mondta a hónap elején, hogy ez a tendencia folytatódni fog.

A találkozón részt vesz a tripoli olasz nagykövet és az Európai Bizottság által küldött képviselők is.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére