Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felvételen: így vadásszák le az orosz matrózok a szomáliai kalózokat

888.hu

2017.08.19. 21:58

A már saját tõzsdével is rendelkezõ szomáliai kalóztársadalom és az orosz haditengerészet találkozása nem éppen örömteli pillanat, fõleg az elõbbinek.

Az 1990-ben kirobbanó szomáliai polgárháború óta az Ádeni-öböl hemzseg a kalózoktól. Rövidesen előállt az a paradox helyzet, hogy a szomáliai civileknek szánt segélyszállítmányokat a kalózok megvámolták, nemegyszer elrabolták, amelyet aztán pénzért, fegyverért eladtak egy harmadik, leginkább iszlám félnek.

Ez az üzletpolitika azonban egyáltalán nem nyerte el a világ nagy sóhivatalainak tetszését, ezért az ENSZ, a Nemzetközi Tengerészeti Szervezetet és a Világ Élelmezési Program határozottan aggodalmát fejezte ki a kalózok aktivitásának növekedésével kapcsolatban. Természetesen tettek soha nem követték a szavakat, így a szomáliai kalózok szinte mindig megúszták a felelősségre vonást.

A kalózok 2008-ban értek a csúcsra, akkor az Ádeni-öböl térségén kívül kezdtek fosztogatni, és úgy döntöttek, hogy kifosztják a kenyai Mombasa kikötőjét.

A támadás akkor meghiúsult, ám a derék szomáliai polgárok nem adták fel, megtámadtak egy dán kereskedelmi hajót. Bár ne tették volna. Innentől kezdve elpártolt tőlük a szerencse, hiszen a kalózkodásban amúgy is sokkal rutinosabbnak számító Angol Királyi Haditengerészet egységei orosz segítséggel szétverték a szomáliai bandát.

2017-re azonban ismét feljött a szomáliai kalózok csillaga, de ahogyan ezt az alábbi videó is bizonyítja, az oroszok még mindig odapörkölnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére