Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áll a bál Szlovákiában a homoszexuálisok menete miatt

Bertha László

2017.08.19. 17:28

Forrong a szlovák belpolitika a jelenleg is zajló pozsonyi szivárványos menet miatt.
POZSONY, 17:28

Forrong a szlovák belpolitika a jelenleg is zajló pozsonyi szivárványos menet miatt.

Szlovákiában most szombaton került megrendezésre a LMBTQ-közösség felvonulása, melyen a szervezők beszámolója szerint nagyjából 2000 ember vesz részt. A hangulat azonban korántsem békés, már ami a belpolitikát illeti.

Történt ugyanis, hogy a Pride alkalmából a Most-Híd által jelölt ombudsman, Mária Patakyová kirakatta hivatalára a szivárványos zászlót, valamint közölte, hogy a felvonuláson is részt vesz, emiatt pedig heves tiltakozásba kezdett a Szlovák Nemzeti Párt (SNS).

Az SNS felhívta Mária Patakyová figyelmét, hogy a pozíciót nekik köszönhetően szerezte meg, az ombudsmani hivatal pedig nem része az LMBTQ-közösségnek. A Szlovák Nemzeti Párt első alelnöke, Jaroslav Paška szerint a szlovák-magyar hibridpárt félrevezette az SNS-t, hiszen februári kinevezésekor úgy mutatták be a jelöltjüket, hogy

rendes, korrekt, megfontolt, keresztény beállítottságú hölgy, akinek fontos az igazságosság, a családi értékek stb.”

Paška úgy véli, hogy Patakyová ezzel megsértette a koalíciós megállapodást, mely szerint a pártok jelöltjei nem bonyolódnak ellentmondásos témákba.

Az ügyben a Most-Híd elnöke, Bugár Béla elmondta, hogy ez nem a két párt közötti konfliktus, Jaroslav Paška megnyilatkozása csupán „saját mentális szintjét tükrözi”.

Nem tudja megérteni, hogy az ombudsmannak minden állampolgár jogát védenie kell, függetlenül attól, hogy meleg vagy heteroszexuális”

– tette hozzá Bugár az Új Szó beszámolója alapján.

Mária Patakyová ombudsman a botrány kapcsán a mai felvonuláson megjegyezte, hogy csak a Pride végeztével hajlandó eltávolítani a szivárványos zászlót. Az ombudsman mindemellett arról panaszkodott, hogy Szlovákiában nem tisztelik a homoszexuális párok jogait, ami 2017-ben szerinte elfogadhatatlan.

A pozsonyi felvonulás kapcsán egyelőre nem érkeztek hírek atrocitásról, ám a rendőrség előzetesen figyelmeztette a résztvevőket, hogy a szélsőséges L'SNS szimpatizánsai is a fővárosba érkeztek. A homoszexuálisok menetét megelőzően több más éles csatározás is volt a szlovák belpolitikában. A Család vagyunk elnevezésű ellenzéki párt elnöke, Boris Kollár például azon véleményének adott hangot, hogy a felvonulók nem az utcára, hanem inkább egy intézetbe valók.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére