Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migrációnak hála kitörhet a líbiai-olasz háború

888.hu

2017.08.03. 13:58

Haftár tábornok bombázással fenyegeti a líbiai vizekre lépõ olasz hadihajókat.
RÓMA, 13:58

Haftár tábornok bombázással fenyegeti a líbiai vizekre lépő olasz hadihajókat.

Engedély nélküli beavatkozásnak nevezte az olasz haditengerészet líbiai misszióját Halifa Haftár tábornok, a Líbia keleti felét uraló erők vezetője, megerősítve, hogy készek a líbiai területi vizekre lépő olasz hajók bombázására – írja az MTI.

Halifa Haftár kijelentette, Olaszországot baráti országnak tartja, de a római parlament által szerdán megszavazott haditengerészeti misszió "engedély nélküli", éppen ezért külföldi beavatkozásnak számít. Az úgynevezett Líbiai Nemzeti Hadsereget vezető tábornok megerősítette, hogy bármilyen ország hajója lép líbiai vizekre a "mi felhatalmazásunk" nélkül, "bombázni fogjuk".

Az olasz sajtó szerint a líbiai Bengázi városában székelő Haftár tábornok nem rendelkezik olyan hadihajókkal, amelyek az olasz egységeket meg tudnák támadni, légiereje azonban képes erre.Az olasz fegyveres erők több mint félezer katonája szolgál azon a két hadihajón, amely technikai-logisztikai segítséget kíván nyújtani a líbiai parti őrségnek az embercsempészet megakadályozásában, illetve a migrációs hullám megfékezésében. Az egyik olasz hajó, a Comandante Borsini már líbiai vizekre lépett. Az olasz kormány hangsúlyozta, hogy olasz haditengerészet közreműködését az ENSZ által elismert líbiai nemzeti egységkormányt vezető Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök levélben kérte Rómától. Az olasz védelmi miniszter azt mondta, az olasz hadi egységeknek joga van az önvédelemhez, vagyis ha tüzet nyitnak rájuk, válaszolhatnak.

A Nyugatnak sikerült tönkretennie Líbiát

Líbiában két párhuzamos kormányzat küzd az ország minél nagyobb részének ellenőrzéséért. Az ország nyugati részét a nemzetközileg elismert nemzeti egységkormánynak nevezett kabinet irányítja Tripoliból, Líbia keleti részén viszont egy el nem ismert "kormányzat" gyakorolja a hatalmat, melynek meghatározó alakja a 73 éves Haftár tábornok.

Ezzel egy időben két szicíliai halászhajót támadás ért a Tunézia és Líbia közötti nemzetközi tengerszakaszon. A halászhajók segítségére az olasz légvédelem sietett, és ez eltávolította a támadó hajókat, amelyeknek nemzetiségét még nem közölték az olasz hatóságok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére