Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fiatal gyerekeket is radikalizálhatott a londoni terrorista

Forisek Ádám

2017.07.30. 16:58

Khuram Shazad Butt, a London hídnál történt terrortámadás egyik elkövetõje egy iskolában is dolgozott korábban, akár gyerekeket is radikalizálhatott. Ó, a kulturális sokszínûség csodája...
LONDON, 16:58

Khuram Shazad Butt, a London hídnál történt terrortámadás egyik elkövetője egy iskolában is dolgozott korábban, akár gyerekeket is radikalizálhatott. Ó, a kulturális sokszínűség csodája...

Mint ismert, 2017 júniusában három merénylő a London híd járdájára felhajtva gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén több embert is megkéselt. A támadás összesen 11 halálos áldozatot követelt.

Az elkövetők főkolomposáról, a 27 esztendős Khuram Shazad Buttról most újabb információk láttak napvilágot.

Butt egy londoni iskolában, az Eton Community School intézményben Koránról szóló órákat tartott gyermekeknek. Háromtól tizenegy éves korú iskolásokat radikalizálhatott a merénylő, aki az iskolai órák után, fizetetlen önkéntesként tanította a Koránra alapozott, hitetlenek ellen irányuló gyűlöletet a gyerekeknek.

Butt a hét legtöbb napján végezte agymosó tevékenységét, az „előadásokra” a legtöbb diák elment – mintegy harminc fő. Több hónapon át tanította a Koránt a gyermekeknek az iszlamista, egészen a júniusi terrortámadásig.

Külön pikantériája a dolognak, hogy az iskolát 2016 februárjában és szeptemberében is megvizsgálta a brit tanfelügyeleti szervezet, az Ofsted. Az ellenőrzések alkalmával kifogásolták a szakemberek, hogy „a diákok nem biztonságos környezetben tanulnak”.

2017 áprilisában már elégedettségüknek adtak hangot, úgy ítélték, az iskola fejlődött, és a „Prevent” program előírásainak is megfelel – azaz a tanárokat kiképezték arra, hogy felismerjék a radikalizáció jeleit. Nos, valamit igen súlyosan félrenézhettek.

A londoni rendőrség vizsgálatot ígért az ügyben, a brit oktatási hivatal pedig a következő közleményt adta ki:

Aggodalomra ad okot, hogy egy ilyen személyt egy iskola közelébe engedtek. Azonnal meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy megvédjük gyermekeinket – ez akár iskolák bezárását is eredményezheti.” 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére