Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Repülõgép elleni terrortámadást sikerült megakadályozni

Sümeghi Lóránt

2017.07.30. 08:58

Az ausztrál hatóságok elejét vették egy terrorista merényletnek, amely egy repülõgépet tervezett célba venni - közölte sajtótájékoztatón szombaton Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök.
SYDNEY, 8:58

Az ausztrál hatóságok elejét vették egy terrorista merényletnek, amely egy repülőgépet tervezett célba venni – közölte sajtótájékoztatón szombaton Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök.  

Elmondása szerint péntek éjjel csaptak le nagyszabású rendőrségi akcióval négy helyen a merénylet feltételezett tervezőire Sydney-ben, és négy embert őrizetbe is vettek, akik ellen azonban még nem emeltek vádat. Turnbull szavai szerint

a merényletterv iszlamista inspirációjú volt.

Hozzátette, hogy a rendőrségi művelet még nem ért véget. Eközben az ausztráliai repülőtereken megszigorították a biztonsági készültséget, a miniszterelnök pedig azt kérte az utasoktól, hogy lehetőleg minél kisebb poggyásszal érkezzenek a légikikötőkbe. 

Andrew Colvin, Ausztrália rendőrfőnöke közölte: a rendőrségi akciót Sydneyben annak nyomán rendelték el, hogy az ausztrál hírszerzés megbízható információt kapott a partner ügynökségektől terrorista összeesküvésről és egy – szavai szerint – házi készítésű szerkezetről. Hozzátette, hogy egyelőre még elég gyérek az információk a tervezett merénylet helyéről, időpontjáról és pontos céljáról.  

Michael Keenan igazságügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy a mostani merényletterv már a 13. komoly terrorista fenyegetés volt, amelynek elejét vették az ausztrál hatóságok 2014, a biztonsági szint megemelésének bevezetése óta. 

"Bár elsődlegesen magányos merénylők jelentenek fenyegetést, a mostani esemény arra figyelmeztet, hogy többek részvételével kitervelt, körmönfont támadásokat sem lehet kizárni. Mindennek tükrében nagyon fontos, hogy Ausztráliában mindenki kellően éber legyen" – mondta az igazságügyi miniszter.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére