Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkora a feszültség, hogy az ellenzék népszavazást tart Venezuelában

Bokor Gábor

2017.07.16. 08:58

A referendum pusztán jelzésértékû lesz, hiszen a Nicolas Maduro ellen kihirdetett voksolást az állam nem ismerte el hivatalosan.
CARACAS, 8:58

A referendum pusztán jelzésértékű lesz, hiszen a Nicolas Maduro ellen kihirdetett voksolást az állam nem ismerte el hivatalosan.

Az utóbbi hetek véres összecsapásai után a venezuelai ellenzék vasárnap népszavazást tart arról, hogy a lakosok mennyire elégedettek az országot vezető Nicolas Maduróval. Mivel az eredmény borítékolható, ezzel próbálnak meg újabb nyomást helyezni a korábban buszsofőrként dolgozó elnökre, hogy így mozdítsák el a hatalomból. 

A népszavazás pusztán jelzésértékű, hiszen az állam nem ismerte el a voksolás hitelességét és annak eredményét nem fogadja el. 

A szavazólapokon arra is lehet választ adni, hogy akarnának-e előrehozott választásokat az országban. A dél-amerikai ország hónapok óta rettenetes helyzetben van, ugyanis a rendszeres kormányellenes tüntetéseket a hadsereg veri le, aminek következtében már csaknem százan életüket vesztették.

A diktatórikusan vezetett országban rendszeresek az áramkimaradások és az infláció miatt az egyes élelmiszerek árai megszázszorozódtak. 

A szavazóknak csaknem kétezer helyszínt biztosítanak arra, hogy leadhassák voksaikat. Maduro bejelentette, hogy értelmetlen és illegális a népszavazás, hiszen annak semmiféle következménye nem lesz. 

Az ellenzék abban bízik, hogy az eredmény ismertetése után milliók lepik el majd a nagyvárosok utcáit, hogy tüntessenek a kormány ellen. 

(El País)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére