Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görög tüntetõk megpróbálták becserkészni Junckert

888.hu

2017.07.13. 21:38

A tüntetõk el akarták kapni a Szalonikibe látogató Junckert, hogy elbeszélgessenek vele...
SZALONIKI, 21:38

Zavargások voltak Szalonikiben Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének a görög városban tett csütörtöki látogatása alatt.

A görög kikötővárosban tüntetők egy koncertterembe próbáltak bejutni, amelyben Juncker az este folyamán a szaloniki egyetem díszdoktori címét készült átvenni – írja az MTI.

A rendőrség különleges egységei könnygázzal oszlattak – jelentette a Szkai görög tévécsatorna. A jelentős részben baloldali tiltakozó csoportok aktivistái "Juncker nem kívánatos" feliratú transzparenseket lengettek.

A tiltakozók egyebek mellett olyan privatizálások ellen tüntettek, amelyeket az eladósodott Görögországnak a nemzetközi hitelezői nyomására kell végrehajtania.

Az Európai Bizottság elnöke később Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel is találkozik.

Juncker szerint Görögország most "nagyon jó" helyzetbe került, és ez az oka annak, hogy az Európai Bizottság a túlzottdeficit-eljárás lezárása mellett döntött – jelentette az AMNA görög hírügynökség. Az Európai Bizottság elnöke Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel egyeztetett erről, miután Brüsszel javaslatot tett a Görögországgal szemben indított eljárás lezárására.

Ciprasz a miniszterelnöki hivatal közleménye szerint az intézkedést "nagyon fontos üzenetként" méltatta, amely növeli országa eltökéltségét a gazdasági felépülésre.

Juncker látogatását és a rendezvényt a rendőrség nagy erőkkel biztosítja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére