Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rajoy: együttmûködve kell szembenézni az illegális bevándorlással

888.hu

2017.07.08. 17:28

A kibocsátó és tranzitországok fejlesztésében együttmûködve kell szembenézni az illegális bevándorlással - mondta a spanyol miniszterelnök bevezetõjében, amellyel a migrációs kérdésekrõl szóló vitaszakaszt nyitotta meg a G20-csoport vezetõinek csúcstalálkozóján szombaton, Hamburgban.
HAMBURG, 17:28

A kibocsátó és tranzitországok fejlesztésében együttműködve kell szembenézni az illegális bevándorlással – mondta a spanyol miniszterelnök bevezetőjében, amellyel a migrációs kérdésekről szóló vitaszakaszt nyitotta meg a G20-csoport vezetőinek csúcstalálkozóján szombaton, Hamburgban.

Az EFE spanyol hírügynökség beszámolója szerint Mariano Rajoy számtalan intézkedést sorolt fel, amelyeket a spanyol modell ültetett gyakorlatba az illegális bevándorlással szemben, mint például a migráció kiváltó okai elleni küzdelem fejlesztési együttműködéseken keresztül, különös tekintettel a fiatalokra.

Ez az amiért a kormányfő támogatta a német álláspontot a hamburgi csúcstalálkozón, hogy dolgozzanak olyan partnerségi megállapodásban, mint amilyen már létezik az Európai Unió és öt afrikai ország, Mali, Szenegál, Etiópia, Niger és Nigéria között.

Mariano Rajoy hangsúlyozta az embercsempészek elleni harc és a nagyobb együttműködés fontosságát a különböző országok biztonsági testületei között, továbbá a legális migrációs csatornák felajánlását a kiinduló országokban.

A spanyol miniszterelnök felhívta a figyelmet a biztonságos, gyors és emberséges visszatérés garantálására azok számára, akik nem maradhatnak azokban az országokban ahová érkeztek, és szót emelt a bevándorlók integrálása mellett, amennyiben befogadásuk lehetséges.

A politikus történelminek nevezte a migrációs mozgások szintjét, amelyre szerinte felelősséggel és szolidaritással kell válaszolni. A migrációs jelenségek nem szűnnek meg, amíg nem változnak a kiváltó okok, mint a szegénység, bizonyos országok elmaradottsága, a lehetőségek hiánya – tette hozzá. Mariano Rajoy kérte a pillanatnyilag fennálló sürgős válsághelyzettel való szembenézést, de anélkül, hogy szem elől tévesztenék a migráció globális megközelítését,  kérte továbbá a bizalmi kapcsolat elérését az érintett, kibocsátó, tranzit- és a célországok között. Fenn kell tartani a politikai párbeszédet, és az együttműködést minden ország között – hangsúlyozta a spanyol miniszterelnök a hamburgi G20-csúcson.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére