Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szíriában teszteli az orosz hadsereg a "Terminátort"

Vincze Viktor Attila

2017.07.07. 20:58

A BMPT-2 "Terminátor" páncélozott légelhárító harcjármû tesztelésébe kezdett az orosz hadsereg Szíriában. A BMPT-2 nincs még rendszeresítve az orosz hadseregben és összesen egy tucat példányt gyártottak eddig belõle. A szíriai háború mind az amerikai, mind az orosz hadsereg számára a legújabb fegyverek bemutatásának és tesztelésének a helyszínéül szolgál az utóbbi években.

Az orosz katonai fejlesztőmérnökök számára különösen érdekes a BMPT- alapú mobil légvédelmi komplexum szíriai tesztelése.

Ennek az az oka, hogy az ilyen fegyverrendszereket a világ kisebb proxy háborúinak a nem reguláris erői előszeretettel alkalmazzák multifunkcionális, kvázi könnyű tüzérségként.

A Szíriai háborúban mindegyik oldalon nagy számban alkalmaznak olyan Toyota pickupokat, amelyeknek a platóira egy-egy légvédelmi gépágyút helyeznek el.

Az orosz hadsereg BMPT-2  kísérlete alapjában annak a tesztelésére szolgál, hogy a szír kormányerőknek átadott páncélozott jármű mennyire válik be harci körülmények között.

Az eredményektől függően akár egy új fegyvertípus, vagy kategória fejlesztése is elindulhat.

A nagy kaliberű és nagy tűzgyorsaságú mobil légvédelmi egységek nagy népszerűségnek örvendenek a második világháború óta. Számtalan alkalommal előfordult már, hogy légvédelmi célú fegyvereket egyszersmind szárazföldi célpontok ellen is bevethető csapásmérő eszközként tervezték meg.

A most tesztelés alá kerülő BMPT-2 "Terminátor" kifejezetten ilyen kettős célú felhasználásra lett kifejlesztve és megerősítve.

Az orosz Uralvagonzavod által gyártott harcjármű a T-72 harckocsi alvázán és páncélzatával rendelkezve kellő védelmet nyújt a szárazföldi összecsapásokhoz. A jármű tornyában pedig két olyan 30 mm-es gépágyú került elhelyezésre, amelyek a nappali és éjszakai célzóberendezések alkalmazásával légvédelmi és szárazföldi célpontok leküzdésére egyaránt alkalmasak.

A kísérleti harcjármű lövegtornya teljesen automatizált, emellett a jármű négy tankelhárító rakétával rendelkezik, valamint a T72 -es szokásos páncélzatának megerősítésére a legmodernebb reaktív kiegészítő páncélzatot is megkapta.

Nagyjából egy hete, hogy a szíriai hadsereg megkezdte a BMPT-2 tesztelését. A hírek szerint a harcjárművet a Liwa al-Quds egység fogja majd használni, a Kelet-Hama tartományban az Iszlám Állam ellen megindított offenzívában. ( A „Liwa al-Quds”, azaz a "Jeruzsálemi Brigád" a szír hadsereg egy palesztin menekültekből szervezett idegenlégiós egysége. )

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére