Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Kamikaze Riders dzsihadista motoros csoport négy szimpatizánsát vették õrizetbe Brüsszelben

Vincze Viktor Attila

2017.07.05. 17:58

Az elfogás során négy nõt vettek elõzetes letartóztatásba, és fegyvereket is lefoglaltak a terrorizmus elleni mûveletek keretében Brüsszelben - közölte a belga fõügyészség. Utoljára 2015-ben egy terrortámadás elõkészülete kapcsán szerepelt a hírekben a Kamikaze Riders nevû, dzsihadista szimpatizáns motoros csoport.
BRÜSSZEL, 17:58

Az elfogás során négy nőt vettek előzetes letartóztatásba, és fegyvereket is lefoglaltak a terrorizmus elleni műveletek keretében Brüsszelben – közölte a belga főügyészség. Utoljára 2015-ben egy terrortámadás előkészülete kapcsán szerepelt a hírekben a Kamikaze Riders nevű, dzsihadista szimpatizáns motoros csoport.

Eric Van der Sypt főügyész tájékoztatása szerint a gyanúsítottakat illegális fegyvertartás vádjával vették őrizetbe. A Kamikaze Riders nevű, dzsihadista szimpatizáns motoros csoport tagjaival vannak kapcsolatban.

A nők személy szerint azokkal a motorosokkal tartottak kapcsolatot, akiket 2015-ben azért vettek őrizetbe, mert terrortámadás elkövetésével fenyegetőztek.

A támadás elkövetésének veszélye miatt Brüsszelben nem tartották meg az újévi szabadtéri ünnepségeket.

A most elfogott négy ember kihallgatása megkezdődött – tette hozzá a főügyész.

Tavalyelőtt év végén nyolc embert vettek őrizetbe Brüsszelben a Kamikaze Riders tagjai ellen indított vizsgálat keretében.

A házkutatások során katonai egyenruhákat és az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezettől származó propagandaanyagokat találtak, fegyvereket vagy robbanószert azonban nem.

A Kamikaze Riders Facebook-oldalán motorkerékpárokat ábrázoló fotók és Izrael-ellenes videók láthatók. Az egyik bejegyzésben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Adolf Hitler náci diktátorhoz hasonlították.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére