Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam francia állampolgárságú vezetõinek likvidálásába kezdett Franciaország

Vincze Viktor Attila

2017.05.30. 15:58

A francia nemzetvédelem egészen egyedi, megelõzõ jellegû csapással próbálja megakadályozni a dzsihadisták Franciaországba történõ visszatérését a szíriai frontokról.
PÁRIZS/RAKKA, 15:58

A francia nemzetvédelem egészen egyedi, megelőző jellegű csapással próbálja megakadályozni a dzsihadisták Franciaországba történő visszatérését a szíriai frontokról. A francia különleges műveleti erők hónapok óta annak elérésén fáradoznak, hogy a Szíriában harcoló erők és főként az iraki hadsereg egységei a megadott pontos személyleírások alapján likvidálják azt a 27 francia állampolgárt, akik magasabb katonai posztokat töltenek be az Iszlám Állam katonai szervezetében. A franciák még a szír frontokon szeretnék elérni a francia állampolgárságú dzsihadisták megsemmisítését.

A The Wall Street Journal értesülése szerint a francia hadsereg az iraki terrorizmus elleni erőkhöz részletes információkat juttatott el közel 30 olyan francia állampolgárról, akik az Iszlám Állam hadseregében magas rangú vezetők.

A francia államnak elsősorban az iraki erők felé megfogalmazott kérése főként ennek a 27 vezetőnek a likvidálására vonatkozott. De a hírek szerint az átadott francia hírszerzési információk számos más francia állampolgárságú dzsihadista célzott likvidálására is megteremtették a lehetőséget Szíria szinte összes frontszakaszán.

Az országukból származó dzsihadistákra mérhető csapások előkészítésében és végrehajtásában is kivették a részüket a francia különleges műveleti erők – mindenhol, ahol jelen lehettek –, főként az iraki hadsereg Moszult ostromló erőinek kötelékében. 

A francia kormány külügyminiszterének az ügyben kiadott szűkszavú tájékoztatása szerint ennek az egészen eddig titkos műveletnek a célja annak biztosítása volt, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoló francia állampolgárok lehetőség szerint soha többé ne térhessenek vissza Európába és Franciaországba. 

Egy magas rangú iraki tisztviselő az ügy napvilágra kerülése után a sajtó számára bemutatott egy olyan listát, amely a francia hatóságok által keresett 27 gyanúsított Daesh-tag nevét, fotóját és személyes adatait tartalmazta.

Az iraki katonai vezető elmondása szerint a franciák által likvidálásra kért személyek listáját a Moszul visszafoglalásért 2016 októberében elindított offenzíva óta ismerik az iraki biztonsági erők.

Meg nem erősített hírek szerint a franciák likvidálási kéréseit és a javasolt célpontok leírásait minden, az Iszlám Állam ellen harcoló katonai erőhöz eljuttatta a francia nemzetvédelem, illetve a francia hadsereg különleges műveleti erők.

Eddig egyedül az iraki síita hadsereg közölte hivatalosan, hogy a francia kéréseket teljesítve célzott tüzérségi csapásokat és különleges műveleti gyalogsági erőket igénybe vevő rajtaütéseket is végrehajtott már Szíriában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére