Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az AfD bevándorlásellenes jellege tovább erõsödött a németek szerint

Tóth Dalma

2017.05.27. 09:28

A Frankfurter Allgemeine Zeitung megbízásából végzett kutatást az Allensbach Kutatóintézet, a szakértõk pedig arra jutottak, hogy az AfD az elmúlt években még inkább jobbra tolódott.
FRANKFURT, 09:28

A Frankfurter Allgemeine Zeitung megbízásából végzett kutatást az Allensbach Kutatóintézet, a szakértők pedig arra jutottak, hogy az AfD az elmúlt években még inkább jobbra tolódott. 

A kutatás szerint bejött a mainstream média nyomása, hiszen a németeknek csak a 18 százaléka tartja az AfD-t egy normális, demokratikus pártnak, az emberek 74 százaléka pedig ezzel ellentétes véleményen van. Két évvel ezelőtt a válaszadóknak még a 22 százaléka gondolta úgy, hogy az AfD egy demokratikus párt és a megkérdezettek 62 százaléka nem értett egyet az állítással – írja a Junge Freiheit.

A németek most legfőképp egy bevándorlásellenes pártként tekintenek az AfD-re. Ameddig két évvel ezelőtt az embereknek csak az 58 százaléka határozta meg elsődlegesen bevándorlásellenesnek a pártot, addig ez az arány jelenleg 79 százalék. Továbbá 2014-ben a megkérdezettek 25 százaléka hitt abban, hogy a párt képes megerősíteni a gazdaságot, most viszont csak 12 százalék véli így.

Jól látszik a különbség az AfD szavazói és a társadalom többi tagja között, mivel a párttal szimpatizálóknak csak a 28 százaléka gondolja úgy, hogy az AfD-nek egy konzervatív, anti-establishment pártnak kellene lennie, megtagadva a jobboldali populista pozícióját, viszont a párttal nem szimpatizálók között 57 százalék ez az arány.

Másrészről a párt támogatóinak a 60 százaléka, a németeknek pedig a 14 százaléka szeretné, ha az AfD egy olyan nemzeti párt lenne, ami megvédi Németországot a migránsokkal és az idegen kultúra befolyásával szemben. A párt potenciális szavazóinak 20 százaléka látja úgy, hogy az AfD-re nem lenne szükség, ha a szövetségi kormány változtatna a migránsokhoz való hozzáállásán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére