Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felkerült egy videó a Facebookra a Hamász általi kivégzésekrõl

Tóth Dalma

2017.05.26. 19:28

A Hamász kivégzett három embert, amirõl a Facebookra is felkerült egy videó.
GÁZA, 19:28

A Hamász kivégzett három embert, amiről a Facebookra is felkerült egy videó.

Mazen Faqhát, a Hamász egyik magas rangú parancsnokát még márciusban lőtték le a háza előtt. A vád szerint az elítéltek közreműködtek a terrorszervezet vezetőjének meggyilkolásában és együttműködtek Izraellel. A közel-keleti ország nem erősítette meg, de nem is tagadta a vádakat – írja a The Guardian.

2002-ben Mazen Faqha tervelte ki azt az öngyilkos merényletet, amelyen 9 ember meghalt és 52-en megsebesültek. Tette miatt kilencszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ekkor tett szert nagy megbecsülésre a Hamászban. Végül 2011-ben szabadult.

Ashraf Abu Leilát és Hisham al-Aloult kötél általi, Abdallah al-Nashart pedig golyó általi halálra ítélték.

A kivégzésről egy videó is felkerült a Facebookra. A felvételen messziről lehetett látni az embereket és a járműveket, valamint egy fekete ruhával letakart akasztófát. Az akasztófa úgy nézett ki, mint az építése közben közzétett fényképeken, ez igazolhatja a felvétel hitelességét. A videó 30 perces volt, de később lekerült Facebookról.

A Hamász 2007 óta irányítja Gázát. Azóta 96 halálbüntetést szabtak ki, de nem mindegyiket hajtották végre. Az elítéltek többségét Izraellel való együttműködéssel vádolták meg. Februárban 6 gázait ítéltek halálra a közel-keleti országgal való kollaborálás miatt. Márciusban két férfit ítéltek el drogcsempészetért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére