Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svájciak nem a migránsokra költenék a pénzüket

888.hu

2017.05.24. 12:28

Svájc egyik kantonjában a polgárok nem szavazták meg, hogy pluszpénzeket kapjanak a migránsok.
ZÜRICH, 12:28

Svájc egyik kantonjában a polgárok nem szavazták meg, hogy pluszpénzeket kapjanak a migránsok.

A jobboldali Svájci Néppárt által kezdeményezett népszavazáson a szavazók 54,3 százaléka szavazott egy újabb 105 millió frankos (29,6 milliárd forintos) támogatás folyósítása ellen. A pénz többségét arra fordították volna, hogy speciális otthonokban szállást biztosítsanak azoknak a 18 év alatti migránsoknak, akik kíséret nélkül érkeztek Svájcba. Ezek a szakosodott intézmények jóval többe kerülnek, mint a normál menedékkérő központok. Segítséget és „védelmet” nyújtanak az odaérkezőknek, ugyanakkor a szövetségi kormány nem finanszírozza.

Bern kanton kormánya elfogadta ugyan a javaslatot, ugyanakkor a Svájci Néppárt népszavazást kezdeményezett a kérdésben, ugyanis szerintük ezek a luxusmegoldások szükségtelenek, tekintve hogy a kíséret nélküli migráns fiatalok jelentős többsége már nem gyerek, hanem inkább fiatal felnőtt.

A svájci média szerint a referendum eredményéből fakadóan a kantonnak nem lesz elég pénze arra, hogy elszállásolja a fiatal bevándorlókat ezekben a szakosodott intézményekben.

Néhány másik kanton egyébként már lobbizik a központi kormányzatnál a forrásokért, ugyanis nem ők az egyetlenek, ahol híján vannak a migránsokra fordítható pénzeknek.

A 2016-ban a Svájcba érkezett kétezer bevándorló gyerek és fiatalkorúnak összesen 63 százaléka volt 16-17 éves, 34 százalékuk 13-15 éves és mindössze 2,5 százalékuk 8-12 év közötti. Az érkező fiatal migránsok 83,7 százaléka fiú.

A legtöbben Eritreából, Afganisztánból és Szomáliából érkeztek. Tavaly minden korosztállyal számolva 27 207 ember adott be menedékjogi kérelmet Svájcban.

(Hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére