Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzéki taktikázás sem tudta megállítani a Fidesz-KDNP jelöltjét Gyulán

888.hu

2017.05.21. 21:38

Kiss Szabolcs, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte Gyulán a vasárnapi idõközi képviselõ-választást, amelyet a korábbi fideszes képviselõ, Balogh Lajos váratlan halála miatt kellett kiírni.

Becsyné Szabó Márta jegyző az MTI-nek elmondta: a 2662 választásra jogosult állampolgárból 978-an vettek részt a szavazáson, ketten adtak le érvénytelen voksot. A részvételi arány 36,7 százalékos volt.

Kiss Szabolcsra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 549-en, Bagi Csillára, a Gyulai Városbarátok Köre jelöltjére 387-en, Kiss Ibolya Brigitta, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt jelöltjére 31-en, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Dandé András Endrére 9-en szavaztak.

Máthé Zoltán, a DK jelöltje és a függetlenként induló Megyeri György Roland pénteken visszalépett az indulástól – mondta a jegyző.

Kiss Szabolcs a korábbi választások alapján jó esélyekkel indult. Az ellenzék viszont taktikázni próbált: a Jobbik el sem indult, a DK, az MSZP és az Együtt pedig beállt Bagi Csilla, a Gyulai Városbarátok Körének jelöltje mögé. Ez a húzás sem bizonyult elegendőnek: Kiss, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több, mint 56 %-át szerezte meg.

Az előző választáson, 2014 őszén Balogh Lajos több mint 55 %-ot szerzett, így kijelenthető, hogy a gyulai 8. számú körzetben a kormánypártok támogatottsága nem változott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére