Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A közérdekû adatigénylés Soroséktól egymillióba kerül

Bokor Gábor

2017.05.20. 12:58

A hazai Soros-szervezetek nem, vagy csak részlegesen hajlandóak eleget tenni a közérdekû adatigénylésnek. A Magyar Helsinki Bizottság után a migránsokat segítõ Menedék is jelentõs, több százezres költségtérítést kérne egyes információkért.

A Soros Györgyhöz ezer szállal kötődő Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület azt írta a Magyar Hírlapnak, hogy csak költségtérítés ellenében tudnak eleget tenni a közérdekű adatigénylésnek. A szervezet azzal magyarázta az értelemszerűen szabálytalan lépését, hogy a két évtizede működő szervezet teljes dokumentációját érinti az igénylés.

A lap azt szerette volna megtudni, hogy kik a szervezet fizetett tanácsadói és őket mennyi pénzért alkalmazzák. A portál érdeklődött afelől is, hogy milyen befektetésben helyezték el a szervezeti vagyont, mekkora támogatásban részesültek és mennyit keresnek a vezetőik.

A szélsőségesen bevándorláspárti egylet válaszában kifejtette, hogy bár egyetértenek az információszabadság követelményével, szerintük nem minősülnek közfeladatot ellátó szervnek, így nem hajlandóak válaszolni a feltett kérdésekre.

Ahhoz, hogy valamennyi információt kicsikarjon az ember Soros György szervezetétől, komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis az egylet összességében 854 ezer forintot követel pár darab adatért. 

A törvényben rögzített, illetve meghosszabbított határidőig, ha csak részlegesen is, de teljesítette közérdekű adatigénylést a Transparency International és a Magyar Helsinki Bizottság –írja a lap.

A Transparency szerint bár rájuk sem vonatkozik az infotörvény, mivel számukra az átláthatóság mindenek felett áll, jórészt mégis válaszolnak a feltett kérdésekre. Hasonló módon tett a Helsinki Bizottság is, azonban ők hétszázezer forintot kérnek az adatokért.

A TASZ és az Ökotárs Alapítvány semmilyen információt nem adott ki arról, hogy kiket alkalmaznak és arról, hogy kik is finanszírozzák őket. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére