Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkészült az elsõ anatómiailag hiteles csikló a francia tankönyvpiacon

Tóth Dalma

2017.05.17. 12:08

Franciaország egyik legnagyobb tankönyvkiadója a feministák nyomására anatómiailag hiteles csiklót jelentetett meg a könyveiben.
PÁRIZS, 12:08

Franciaország egyik legnagyobb tankönyvkiadója a feministák nyomására anatómiailag hiteles csiklót jelentetett meg a könyveiben.

A tankönyvkiadó többéves nyomásgyakorlást követően döntött úgy, hogy élethű csiklókat jelentett meg a könyvekben és másokat is arra szólított fel, hogy kövessék a példáját – írja az RT.

"Lassan haladunk, de legalább haladunk. [...] Sajnos, nem mondhatjuk azt, hogy a dolgok gyorsan haladnak előre, mert az új 8 tankönyvből csak egyben frissítették a diagramokat. A többiek az elavult ábráikat használják továbbra is, amelyeken nincs csikló, ha van akkor akkor pedig alig látszik, csak néhány milliméteres, amikor az átlag mérete a valóságban 10 centiméter"

– olvasható az SVT Egalite Facebook-oldalán.

A francia feminista csoport szakértői véleményekkel alátámasztott levelet írt az eset kapcsán a könyvkiadóknak, de volt aki jelezte, hogy teljesen elégedett a mostani ábrákkal és nem kívánták közvitára bocsájtani a témát, mert az túl ellentmondásos.

A csikló egyértelműen fontos szerepet játszik a nők orgazmusában, azonban az ábrázolása sokáig helytelen volt, csak a reneszánsz után jelent meg kép a csikló helyes elhelyezkedéséről. A híres Henry Gray által írt Az emberi test anatómiája vagy közismertebb nevén Gray Anatómiája elnevezésű könyvben festették le helyesen. Gray Anatómiája egy az emberi test anatómiáját összefoglaló könyv, melyet témájában mind a mai napig az egyik legrészletesebben megírt alapműnek tartanak. Ennek ellenére a francia tankönyvekben, amikor a női nemi szervet ábrázolják sokszor kihagyják a csiklókat az illendőségre hivatkozva vagy éppen azért mert nem az a tananyag fő témája.

Az élethű csiklókért folytatott kampányt még 2011-ben indította az Osez Le Féminisme nevű csoport. A kampány keretein belül készült el a "The Idiot’s Guide to the Clit" könyv és egy 120 méter szénából készített csikló is, ami egy dél-franciaországi gazda birtokán kapott helyet.

Miután még egy kormányzati jelentés is kritizálta a szexoktatást Franciaországban, az aktivisták készítettek egy ingyen használható online modellt 3D-s nyomtatáshoz, amit a tanárok idén már az órákon is használhattak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére