Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jeruzsálemi holokauszt emlékközpont elnöke szerint Németország olyan, mint a második világháború elõtt

Pörge Béla

2017.05.13. 18:28

Avner Shalev, a Jad Vasem emlékközpont elnöke szerint Németországban jelenleg ugyanolyan folyamatok játszódnak le, mint a II. világháború elõtt, ezért nagyon aggódik.
BERLIN, 18:28

Avner Shalev, a Jad Vasem emlékközpont elnöke szerint Németországban jelenleg ugyanolyan folyamatok játszódnak le, mint a II. világháború előtt, ezért nagyon aggódik.

Shalev a német Tagesspiel című lapnak nyilatkozott a témában. Arról beszélt, hogy nagyon aggódik, mert a második világháborút megelőző időszakhoz hasonló értékvesztési folyamat zajlik most Németországban.

A második világháború alatt a szabad és liberális társadalom értékeit támadták. Most pedig eljutottunk arra a pontra, hogy ugyanezeket az értékeket támadják. Félek, hogy ismét összeomolhatnak a szabad társadalom tartópillérei"

— fogalmazott, majd beszélt arról is, hogy a radikális pártok egyre erősebbek Európában, és ez a zsidókra is hatással van.

Egy globális problémáról van szó, átírják a normákat és az értékeket. A radikális erőknek egyre nagyobb a befolyása, és ez nyugtalanító"

— tette hozzá.

A Focus cikkéből az nem derült ki, hogy Shalev konkrétan milyen párhuzamot lát a 30-as évek Németországával, de vélhetően nem arra gondolt, hogy szélsőbalos aktivisták rendszeresen támadnak AfD-s politikusok autóira, otthonaira.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére