Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A radikális iszlámról írt, félholtra verték

Pörge Béla

2017.05.13. 16:58

Nagyon megverték az éjjel Koszovó legismertebb újságíróját, aki a korrupcióról és az iszlamistákról írt tényfeltáró cikkeket.
PRISTINA, 16:58

Nagyon megverték az éjjel Koszovó legismertebb újságíróját, aki a korrupcióról és az iszlamistákról írt tényfeltáró cikkeket.

Összeverték Pristinában Arbana Xharra ismert koszovói újságírót és politikust, aki a korrupcióról és a politikusok visszaéléseiről, illetve a vallási szélsőségességről írt alapos oknyomozó cikkeivel szerzett hírnevet magának — írja az MTI koszovói forrásokra hivatkozva.

A fiatal nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrség szerint állapota stabil. Éjfél után támadták meg többen az utcán, a háza közelében. A tettesek ismeretlenek, és indítékukról sem lehet tudni semmit.

Több vezető pristinai politikus és a koszovói újságíró szövetség is elítélte a támadást.

Arbana Xharra az egyik legismertebb koszovói újságíró, korábban az első koszovói független lapban, a Koha Ditoréban dolgozott, majd a Zeri című újság főszerkesztője lett, de a múlt héten lemondott, és csatlakozott a legnagyobb koszovói tömörüléshez, a jelenleg kormányzó Koszovói Demokrata Párthoz (PDK).

Írásai miatt már többször is halálosan megfenyegették.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére