Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megindult az osztódás: új nemzeti párt jöhet létre a Jobbik helyett

Sümeghi Lóránt

2017.05.11. 08:58

A Jobbik vállalhatatlan politikája miatt egyre többen gondolkodnak egy új, nemzeti párt létrehozásában.

A keresztény, konzervatív, nemzeti radikális érdekképviselet megszűnt Magyarországon, ezért el kell gondolkodnunk azon, hogy ennek megtestesítésére létrehozzunk egy társadalmi szervezetet vagy akár egy pártot – árulta el a Magyar Idők megkeresésére Érpatak polgármestere, aki egykor még szoros kapcsolatot ápolt Vona Gáborral és a Jobbikkal.

Orosz Mihály elmondta, egy hiteles jobboldali értékrendet akarnak, ami mára eltűnt a politikai palettáról.

A Jobbik jelenlegi ideológiája már nem tartalmazza ezeket az eszméket, ezért mindezt egy új formában kell képviselni a jövőben" 

– fogalmazott a polgármester, aki már második alkalommal adott ki közös nyilatkozatot a Betyársereg vezetőjével. Erről a lapnak azt mondta, jó kapcsolat és együtt gondolkodás jellemzi viszonyát a Tyirityán Zsolt irányította szervezettel.

A Betyársereg februárban, negyedik alkalommal megtartott országos találkozóján létrehozta politikai szárnyát, és azóta egyre több közéleti kérdésben hoz önálló állásfoglalást. A Magyar Idők úgy tudja: hamarosan továbblépnek, és nyáron zászlót bont a szervezeten belül egy mozgalom is, amely értesüléseink szerint akár tovább is formálódhat.
Egy új radikális pártot sokan támogatnának.

Varga Attila, a már feloszlott vámosmikolai jobbikos alapszervezet egykori elnöke szintén hasonlóan vélekedett. Elmondása szerint mintegy félmillió radikális szavazó van, aki kiábrándult a Jobbikból.

Jelenleg Magyarországon nincs, aki a radikális jobboldalt képviselné. A Jobbik már nem radikális, sőt nem is nemzeti, és már az is kétséges, hogy jövőre bejutnak-e a parlamentbe" 

– vélekedett.

Ismert, a Vona Gábor vezette Jobbik már több ízben is megtagadta a nemzeti minimum eszméjét, miután a párt elgáncsolta az uniós kényszerbetelepítés ellenzéseként indítványozott alaptörvény-módosítást, majd hónapokkal később összeállt a bukott baloldallal Soros György egyetemének védelmében.

Gulyás Géza, Nyírtura korábbi alapszervezeti elnöke szerint jelenleg van egy légüres tér a jobboldalon, amit mielőbb be kellene tölteni.

Vona legnagyobb bűne az, hogy szétforgácsolta a nemzeti radikális oldalt, noha erre mindig is lesz igény. Szükség volna egy nemzeti patrióta pártra, amely 2018-ban be is jut a parlamentbe

– fogalmazott.

Nemcsak a Jobbikkal egykor szimpatizálók gondolkodnak új erőben, ugyanis Nagy Tibor, Tiszaeszlár MIÉP-es polgármestere elmondta: többen is felkeresték a pártot, hogy csatlakozzanak ahhoz, miután a Jobbik „elárulta” őket. A lap ezzel együtt úgy tudja, a polgármester maga is megkeresett egykori jobbikosokat, hogy csatlakozzanak a MIÉP-hez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére