Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A "haladó" amerikai egyetemeken nemi alapon már nem kisajátíthatóak a mellékhelyiségek

Vincze Viktor Attila

2017.05.10. 16:58

A genderõrület iránt rendkívül elkötelezett Észak-Arizonai Egyetemnek nem volt elég csak az épületeiben kialakítania új, a transzszexuálisok számára is használható nemsemleges (all gender) mellékhelyiségeket. A genderelméletet nagyon komolyan gondoló amerikai állami intézmény most a kampusz épületén kívül olyan kampányba kezdett, amely annak átgondolására kéri a hallgatókat, hogy van-e joga bárkinek is arra, hogy kisajátítsa a saját neme szerint a pisilés jogát.

Az Észak-Arizonai Egyetem a kampusz épületein kívül elhelyezett „Úgy gondolod csak a tiéd a pisilés joga?” fejlécű brosúrájában arra emlékezteti az egyetem mellékhelyiségeit használó hallgatókat, hogy milyen nagyszerű dolog az, ha a mellékhelyiségekben pisilés közben senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy a nemi identitása vagy a fogyatékossága miatt korlátozott lehet a mellékhelyiségek használatához való hozzáférése.

Az egyetem – egy másik tájékoztató anyagban – azt is elmagyarázza, hogy milyen nagyszerű dolog az, hogy mindenkinek joga van az identitása alapján eldönteni, hogy melyik mellékhelyiséget válassza.

Mivel még Amerikában sem tökéletes minden, ezért az egyetem tedd és ne tedd jellegű magyarázó anyagokat is készített, amelyek útmutatást kínálnak a diákok számára arra az esetre, ha elbizonytalanodnának a helyes cselekvés mibenlétével kapcsolatban, amikor egy ellenkező nemű vagy egy transznemű személlyel találkoznak valamelyik nemsemleges mellékhelyiségben.

A tájékoztató anyagok szerint például, ha valaki úgy is érezné, hogy a másik személy véletlenül a "rossz" mosdóban jár, akkor sem szabad megkérdőjelezni ottlétének jogosságát, mert az az ő választásának a megkérdőjelezése lenne.

A brosúra szerint bámulni sem szabad az esetleg nem abba a mosdóba illő személyt. A transzgender személyek biztonságára pedig különösen tekintettel kell lenni, mivel a nemet váltó emberek általánosságban véve nagy fokú verbális, szexuális és fizikai erőszaknak vannak kitéve.

Az egyetem az információs brosúrákban arra kér minden hallgatót, hogy személyesen is ügyeljen arra, ne érhesse támadás a nemi identitásukban a többségtől különbözőket.

Az egyetem még egy külön weboldalt is létrehozott, amely kifejezetten a nemi szempontból semleges mellékhelyiségek használatának részleteiről tájékoztat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére