Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macedónia számít Magyarországra

888.hu

2017.05.08. 20:48

Zárva kell tartani a balkáni útvonalat és meg kell akadályozni, hogy az illegális bevándorlók Európába jussanak - így vélekedik a macedón külügyminiszter, aki exkluzív interjút adott az M1-nek.
Zárva kell tartani a balkáni útvonalat és meg kell akadályozni, hogy az illegális bevándorlók Európába jussanak – így vélekedik a macedón külügyminiszter, aki exkluzív interjút adott az M1-nek. A politikus veszélyesnek tartja a Soros György által működtetett civil szervezeteket, amelyek elmondása szerint túl nagy politikai befolyással bírnak és csak saját érdekeiket képviselik. Azt mondta: félő, hogy a szociáldemokrata párt támogatásával újranyithatják a görög-macedón határt a migránsok előtt. 
 
Vörös és sárga nemzeti zászlókkal ismét több ezres tömeg vonult pénteken a macedón parlament elé. A tüntetők előrehozott választásokat követeltek, ugyanis elegük lett a több hónapja húzódó kormányválságból.

 

Migránsok és a belső ellenség esete

A decemberi választásokon ugyanis a jobboldali demokrata párt és a szociáldemokrata párt szinte ugyanannyi szavazatot kapott. A szociáldemokraták pár hete a kisebbségi albán pártokkal koalícióra lépve akartak többségi kormányt alakítani. A macedón elnök szerint azonban az ország érdekeivel ellentétes lenne az albán pártok kormányzati szerepvállalása, ezért nem hajlandó kormányalakítási megbízást adni a szociáldemokraták jelöltjének.

Szakértők szerint a macedónok többsége sem kér az albán pártokkal való együttműködésből és a szociáldemokrata pártot azzal is vádolják, hogy túlzottan a Soros György által támogatott civil szervezetek befolyása alatt áll. Attól is tartanak, hogy a baloldali kormány újra megnyitná a határokat az illegális bevándorlók előtt.

Két hete el is szabadultak az indulatok, amikor albán házelnököt választott a parlament. Mintegy 200-an betörtek az épületbe, a szociáldemokrata párt vezetőjét megverték, egy képviselőnőt pedig hajánál és nyakánál fogva rángatott a felbőszült tömeg.

Keretes írásunk: így kell megszállni egy országot.

Véget kell vetni Macedóniában a zűrzavarnak és az erőszaknak – ezt már Budapesten mondta a macedón külügyminiszter, aki a helyszínen nézte meg a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőt. Nikola Poposki az M1-nek arról beszélt: stabil kormányra lenne szükség, amely képes békét teremteni és zárva tartani a macedón-görög határt az illegális bevándorlók előtt. A migráció elleni harcban pedig továbbra is számít Magyarország támogatására.

"Már régóta nagyon hatékony az együttműködésünk Magyarországgal. A két ország már az első menekültáradat idején egyetértett abban, hogy a határokat igenis ellenőrizni kell, mert csak így tarthatjuk távol az illegális bevándorlást a Schengeni országoktól. Azóta is sok magyar és más visegrádi országból érkezett rendőr segít abban, hogy a balkáni útvonal zárva maradjon" – mondta a külügyminiszter. A Soros György által támogatott civil szervezetekkel kapcsolatban azt mondta:

megvan a veszélye annak, hogy egyes civil szervezetek azon dolgoznak, hogy újra káosz legyen az országban és újra megnyissák a határokat a migránsok előtt."

Nagyon fontos, hogy jól működő, de nem csak egy kézben összpontosuló civil szervezetek működjenek az országban, akik nemcsak saját érdekeiket képviselik, hanem Macedónia érdekeit is szem előtt tartják – mondta Nikola Poposki. Mint mondta egy fejlődő demokráciának mint Macedóniának szüksége van ezekre a szervezetekre, de csak akkor működhetnek, ha nincs túlzott befolyásuk a politikára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére