Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pártok hõbörögnek magánszemélyek elutasított kérdései miatt

888.hu

2017.05.04. 12:48

Hitelesítette a korrupciós bûncselekmények elévülésének legalább 12 évre emelésérõl szóló népszavazási kérdést keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság. Kilenc másik kérdést elutasított a szervezet, köztük a Momentum miniszterelnök-jelölésre vonatkozó kezdeményezéseit, korábban pedig a Paks 2-re vonatkozó kérdéseket.

A Kétfarkú Kutya Párt szeret viccet csinálni a közügyekből, ez abból a szempontból szimpatikus, hogy legalább pártként teszik ezt. Valahogy az vált jellemzővé, hogy a pártok számára fontos kérdéseket magánszemélyek terjesztik elő – jelentette ki Patyi András, az NVB elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Nagyon furcsa, hogy aztán a kérdés tárgyában hozott döntést a pártok kezdik el “fölplankolni”, a pártok kezdenek el emiatt hőbörögni, és kérdőjelezik meg az NVB pártatlanságát, jóhiszeműségét – jegyezte meg.

Amikor mi egy döntést hozunk adott esetben a miniszterelnöki tisztség időbeli, vagy ciklusokhoz kötött korlátozásáról, annak az érvelését nem a levegőből, vagy valamilyen antennával a pártok közötti kommunikációból fogjuk ki, hanem megnézzük a Kúria korábban hozott döntéseit.

Márpedig a Kúria kimondta, hogy a miniszterelnöki tisztség két ciklusra, vagy legfeljebb nyolc évre való korlátozását az alkotmányba kell foglalni, ami pedig nem módosítható népszavazással. Ezért az ilyen típusú kérdések nem hitelesíthetők – magyarázta.

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére