Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea majdnem megtámadta Oroszországot

Nagy Gábor

2017.05.03. 07:28

A kommunista rezsim állítólag szándékosan robbantotta fel ballisztikus rakétáját a hétvégén, mert az Oroszország felé tartott.
PHENJAN, 07:28

A kommunista rezsim állítólag szándékosan robbantotta fel ballisztikus rakétáját a hétvégén, mert az Oroszország felé tartott.

Az elmúlt hétvégén, a nemzetközi szankciók és az amerikai ellenvetés ellenére Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre. Az első hírek arról szóltak, hogy Phenjan egy újabb sikertelen tesztet hajtott végre, mivel a rakéta alig pár percig repült, nem hagyta el Észak-Korea területét, és 72 kilométer magasan felrobbant.

Szerdán azonban már úgy írnak a szombati kísérletről, hogy az északi rezsim szándékosan szabotálta saját rakétatesztjét, vagyis a tervezettnél előbb robbantotta fel a rakétát. Phenjan ezt elismerte, ugyanakkor a dél-koreai portálok hozzáteszik:

Ha az észak-koreaiak nem robbantják fel a tervezettnél előbb a KN-17 típusú rakétájukat, akkor az nagy valószínűséggel orosz felségterületre zuhan, aminek beláthatatlan következményei lettek volna.

Hozzáteszik azt is, hogy a rakéta eredeti célpontja a kilövés helyszínétől nem északra (tehát az orosz határ felé) lett volna, hanem a tenger felé akartak lőni, ám valamilyen hiba folytán a rakéta eltért az eredetileg betáplált koordinátáktól.

Az oroszok a mostani híreket nem kommentálták, azonban már korábban elmondták a sajtónak: az orosz légvédelmi rendszert a legmagasabb készültségi szintre emelték, főleg az észak-korai határ környékén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére