Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

De Maiziere: a burka nem tartozik Németországhoz

Pörge Béla

2017.04.30. 09:58

Thomas de Maiziere német belügyminiszter egy interjúban arról beszélt, mik a legfontosabb ismertetõjelei a német identitásnak, Németországnak.
BERLIN, 09:58

Thomas de Maiziere német belügyminiszter egy interjúban arról beszélt, mik a legfontosabb ismertetőjelei a német identitásnak, Németországnak.

A német Leitkultur kifejezés magyar megfelelője talán a domináns kultúra, esetleg alapkultúra lehetne, de ilyen nincs, inkább az értelme a lényeg. A Leitkultur olyan fontos alapelveket foglal össze, amik egy nemzet vagy egy kultúra legfontosabb alapjait jelenti, egyfajta nemzeti minimumot.

De Maiziere a Bild am Sonntag című lapban megjelent írása szerint egy vitát szeretne nyitni a német identitás alapjairól azzal, hogy felsorolt néhány olyan tételt, ami szerinte alapvetés kell, hogy legyen Németországban.

Németországban kézfogással üdvözöljük egymást, nevén szólítjuk a másik embert és nem takarjuk el az arcunkat. Nem hordunk burkát"

— fogalmazott a belügyminiszter.

Szerinte a Leitkultur része a német történelem, az ország különleges viszonya Izraellel és a kulturális gazdagság is.

A politikus kiemelte azt is, hogy Németország egy olyan keresztény ország, amely barátságos a többi vallással és ideológiailag semleges.

Thomas de Maiziere szerint a patriotizmus is fontos eleme a német identitásnak, ehhez hozzátartozik a himnusz és a nemzeti lobogó tisztelete, de mások gyűlölete nem. Elutasította az úgynevezett domináns kultúra elleni kritikákat, mert úgy véli, a belső biztonsághoz és mások tolerálásához hozzátartozik az is, hogy a németek megfogalmazzák, mi a saját kultúrájuk, identitásuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére