Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezek a bûnözök jöttek Magyarországra a migránshullámmal

Tóth Dalma

2017.04.24. 22:28

Nyilvánosságra került egy olyan lista, amely a bevándorlási hullámmal Magyarországra érkezett és bûncselekményt elkövetett migránsok nevét tartalmazza. Kik õk, és mit tettek?

Az Origo megszerezte azt a listát, amely olyan migránsok neveit tartalmazza, akik a bevándorlási hullámmal érkeztek Magyarországra és súlyos bűncselekményeket követtek el vagy a határátlépés után, vagy még az előtt. A listán szereplő személyek emberölésben, szexuális erőszakban, embercsempészetben és kábítószer-kereskedelemben érintettek. Jó néhányan még mindig úgy tartózkodnak Magyarországon, hogy évekkel korábban kiutasították őket, de jelenleg börtönbüntetésüket töltik.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) adataira támaszkodó, néhány oldalas anyag szerint megnőtt az olyan bűncselekmények száma, amelyek konkrétan bevándorlókhoz köthetőek, és magyar állampolgárok vagy külföldiek sérelmére történtek. A listán 22 név szerepel.

És hogy kik ők? Lássuk a névsort!

L. S. afgán állampolgár, 71 menekült halálát okozta. Iránon, Törökországon, Görögországon és Szerbián keresztül jutott el Magyarországra. A férfi még 2013. március 13-án nyújtotta be menekültkérelmét, arra hivatkozva, hogy szülőföldjén tálibok üldözték. A menekültügyi hatóság ezt elfogadta, és 2013. július 15-én oltalmazottként ismerték el. L. S egyik főszervezője volt annak az embercsempész-hálózatnak, amely 2015. augusztus 27-én 71 ember, köztük több gyermek halálát okozta. A magyar hatóságok visszavonták státuszát, majd kiutasították Afganisztánba. A férfi jogi képviselője azonban megtámadta a döntést, de a bíróság végül elutasította a felülvizsgálati kérelmet. Azonban nem derül ki a dokumentumból, hogy a kitoloncolás megtörtént-e.

M. C. afgán állampolgár Németországban ölt meg egy embert. Õ 2016 szeptemberében nyújtotta be kérelmét a BMH-nál. A férfival útja során vele tartott négy fiatalkorú gyermeke is. Kiderült, hogy a németek már keresik őt, mivel a szálláshelyén egy holttestet találtak, aki feltehetően az afgán férfi felesége volt, a halálesettel kapcsolatosan pedig felmerült az idegenkezűség gyanúja. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, de azt nem tudni, hogy azóta mi történt vele. A gyerekei mindenesetre a Károlyi István Gyermekközpont gondozási helyére kerültek valamikor 2016 szeptemberében.

A. I. nigériai állampolgár is Szerbia felől érkezett Magyarországra. Kétszer is benyújtotta menedékkérelmét, de először ismeretlen helyre távozott, ezért megszüntették az eljárást. Amikor visszatért a számára kijelölt tartózkodási helyre, Bicskére, akkor azt mondta, hogy ő egy "Vámpír" nevezetű bűnözői szervezet második számú vezetője, a csoport emberölésekből és emberrablásból tartotta fent magát Nigériában. Bevallotta, hogy négy embert megölt és emberrablásokban is részt vett. Nem meglepő módon elutasították a kérelmét és elrendelték Szerbiába történő kitoloncolását. A migráns ügyvédje azonban megtámadta a döntést, de nem járt szerencsével, mivel a kérelmet elutasították és elrendelték a férfi kitoloncolását Nigériába, ami 2016. december 15-én meg is történt.

W. A. pakisztáni állampolgár a határzárat átvágva jutott be az országba. Ezért két évre kiutasították, de a szerbiai kitoloncolás valami oknál fogva meghiúsult. Ennek ellenére később menekültként történő elismerését kérte, ami pár hónapra a kérelem benyújtását követően visszavont, hogy aztán újat nyújthasson be. Emiatt idegenrendészeti őrizete megszűnt, de W.A-t megillette a "területen maradás joga" , ezért Bicskén kellett volna maradnia. Inkább Budapestre utazott, ahol egy járókelőt egy tíz centi pengehosszúságú késsel kirabolt.

C. A. D. C. iraki állampolgár ellen a német hatóságok adtak ki európai elfogatóparancsot, de azt nem tudni, hogy miért. Idén február 27-én a Nemzeti Nyomozóiroda ez alapján elrendelte a bűnügyi őrizetét. C. A. D. C. beadványban jelezte, hogy nem kíván visszamenni Németországba, mert ott másfél évig nem kapott útlevelet, nem íratták be iskolába, nem adtak neki házat, és csak 100 eurót kapott. Ezért inkább Magyarországon maradna. Ennek ellenére március 2-án átadták a német szerveknek.

M. P-P. kameruni állampolgár a Pest megyei Kartal egyik családi házában fenyegetéssel kényszerített szexre egy kiskorú lányt, majd eltűnt. Előtte benyújtotta menekültkérelmét a BMH-hoz, de mivel ismeretlen helyre távozott, az eljárást megszüntették. Később, az erőszak miatt a nyomozó hatóság elrendelte a körözését, de az intézkedés nem vezetett eredményre.

A listán szerepel további 16 név is, köztük van egy orosz, 6 afgán, egy pakisztáni, egy kirgiz, két szomáliai, egy török, egy mali, egy albán, egy ghánai és egy kongói állampolgár.

Õket súlyos testi sértéssel, embercsempészettel, szeméremsértéssel, kábítószer-birtoklással, kábítószer-kereskedelemmel, késeléssel, közokirat-hamisítással, önbíráskodással és fegyveres, csoportosan elkövetett rablással vádolnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére