Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajtóvadászatot indítanak a svédek a migránsok ellen

Forisek Ádám

2017.04.10. 19:28

Svédország most kõkeményen szembesült a valósággal, ugyanis egyre több politikus kitoloncolná azokat a migránsokat, akiknek elutasították a menedékkérelmét.
STOCKHOLM, 19:28

Svédország most menthetetlenül szembesült a valósággal, ugyanis egyre több politikus kitoloncolná azokat a  migránsokat, akiknek elutasították a menedékkérelmét.

Az elutasított menedékkérőknek kötelező jelleggel kellene megjelenniük a svéd rendőrségeken, hogy aztán kitoloncolhassák őket. Emellett pedig a munkahelyeken is szigorúbb ellenőrzés folyna.

A rendőri jogkör kibővítésén azután kezdtek el komolyan gondolkodni svéd politikusok, miután kiderült, hogy a stockholmi merénylőnek, Rakhmat Akilovnak nem is lett volna szabad az ország területén tartózkodnia. Az üzbég elkövetőnek ugyanis szintén elutasították menedékkérelmét, decemberben kellett volna elhagynia Svédországot.

Sok sorstársához hasonlóan ő is eltűnt a hatóságok szeme elől, a rendőrségnek egészen idáig fogalma sem volt arról, hol tartózkodhatott Akilov. Becslések szerint körülbelül 12 ezer olyan migránsról lehet szó, akit bár hivatalosan kitoloncoltak Svédországból, mégis nyomtalanul felszívódtak a svéd társadalomban.

Paule Bieler, a Svéd Demokrata Párt bevándorlásügyi munkatársa úgy nyilatkozott, ezt a hatalmas embertömeget a kibővített rendőrségi jogkör segítségével fel kell deríteni majd ki kell toloncolni:

vannak megállapodásaink azokkal az országokkal, ahonnan ezek az emberek származnak. Mivel menedékkérelmük elutasításra került, nincs joguk tovább arra, hogy Svédországban tartózkodjanak.”

Bieler álláspontját osztja most már a svéd miniszterelnök is, ugyanakkor a Svéd Demokrata Párt munkatársa Stefan Löfven szemére vetette, hogy csak a stockholmi terrortámadás után változtatta meg álláspontját a migrációval kapcsolatban.

Jelenlegi adatok szerint 12.000 ismeretlen helyen tartózkodó migráns van az országban, ám 2021-ig könnyedén 50.000-re emelkedhet ez a szám. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére