Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már az önkormányzatokat is elérte a genderhiszti

Forisek Ádám

2017.04.08. 22:58

Egy essexi város nagyot alkotott a polkorrektség mezején, ugyanis szeretnének minden munkaköri megnevezést gendersemlegessé tenni.
HARLOW, 22:58

Egy essexi város nagyot alkotott a polkorrektség mezején,  ugyanis szeretnének minden munkaköri megnevezést gendersemlegessé tenni.

A brit város munkáspárti önkormányzata az elnök, alelnök jelző angol megfelelőit tenné gendersemlegessé. Tehát a chairman, vice-chairman helyett chairperson, vice-chairperson verziókat vezetne be.

Az ötlet kiagyalója Emma Toal munkáspárti önkormányzati képviselő. Az alábbi videón láthatjuk, amint ismerteti terveit az igazi modern, független, erős nő: 

A törvény minden emberre vonatkozni fog, aki az essexi Harlow önkormányzatánál dolgozik. Az önkormányzatban helyet foglaló konzervatívok azonban ellenzik a javaslatot. Az egyikőjük, Shona Johnson szerint

Nekem semmi bajom nincs a jelenlegi jelzőkkel, és nem is érzem, hogy nőként engem ez degradálna. Azonban ha most elkezdjük ilyen mértékben manipulálni a nyelvet, akkor hol lesz ennek vége?”

Valamire ráérezhetett Shona Johnson, az ötletgazda, Emma Toal szerint ugyanis az önkormányzatnál a nemek közti eltérő bérezést is vizsgálni kell. Az egyik kolléganője, Jean Clark azonnal kiállt a munkáspárti képviselő mellett (aki egészen véletlenül maga is munkáspárti), és a következő, igen meredek nyilatkozatot adta:

A bérezésben tapasztalható különbség 2069-ig nem fog megoldódni. Nem hiszem, hogy megéljük azt, hogy a nőknek ugyanannyit fizessenek mint a férfiaknak.”

Jean Clark szerint a gendersemleges munkakörök megnevezése szimbolikus, és minden nő számára pozitív üzenetet hordoz.

Ha már ennél a témánál tartunk, akkor érdemes elmondani, hogy a magyar nyelvben a "szülő" kifejezés használata súlyosan megkülönböztető a férfiakkal szemben. Hiszen a férfiak nem is szülhetnek. Legalábbis a biológiai értelemben vett férfiak. Ez hátrányos megkülönböztetés. Igaz, ezt a természet alakította így, de akkor is. Határozottan tiltakozunk! A férfiakat és a nőket a jövőben ne lehessen szülőnek hívni! Legyenek mondjuk "nevelők" és kész.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére