Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orosz csapaterõsítések Szíriában - reagálni kell a "megváltozott katonai helyzetre"

888.hu

2017.04.08. 18:28

Oroszország egy cirkáló rakétákkal felszerelt hadihajót küld Szíria partjaihoz.
MOSZKVA, 18:28

Oroszország egy cirkáló rakétákkal felszerelt hadihajót küld Szíria partjaihoz.

A Grigorovics Admirális névre hallgató hadihajót a Fekete-tengerről vezényelte át az orosz hadvezetés Tartusz kikötőjébe, amely egy orosz fennhatóságú hadikikötő Szíriában – írja az Independent.

A hajó az új keletű katonai kihívásokkal összhangban fogja végezni tevékenységét"

– adta hírül az orosz média.

Habár csak egyetlen hadihajóról van szó, a Grigorovics Admirális jól felszerelt: vannak cirkáló rakétái, rakétaelhárító-rendszerrel rendelkezik, emellett komoly tüzérségi erőt képvisel, légelhárító fegyverek találhatók rajta, torpedókat is ki tud lőni és biztos, ami biztos, helikopterek is le tudnak szállni rajta.

A Grigorovics Admirális nemrég hagyta el a La Manche csatorna térségét és a hivatalos verzió szerint a felkelők Aleppóhoz közeli állásait fogja bombázni. Ez lesz az 6. orosz hadihajó, amely a térségben tartózkodik.

Tartusz kikötője közel van ahhoz a helyhez, ahonnan az amerikaiak pénteken hajnalban támadást intéztek a szír kormányerők ellen. Összesen 59 Tomahawk rakétát lőttek ki. A Shajrat katonai bázis elleni légicsapásban meghalt legalább 6 szír kormánykatona, valamint számos repülőgép és épület megsemmisült.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az oroszok számos intézkedést hoztak, amelyek megerősítik a szír kormányerők légvédelmét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére