Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok miatt szabályozni kell a gyerekházasságot Németországban

Tóth Dalma

2017.04.05. 14:58

A német kormány szerdán fogadhatja el azt a törvényt, amely betiltja a gyerekházasságokat. Erre azért van szükség, mert az országba érkezõ házas migránsok közül sokan 18 éven aluliak.
BERLIN, 14:58

A német kormány szerdán fogadhatja el azt a törvényt, amely betiltja a gyerekházasságokat. Erre azért van szükség, mert az országba érkező házas migránsok közül sokan 18 éven aluliak.

Az új törvényt várhatóan júliusban fogadhatja el a parlament. A cél az, hogy a külföldi házasságok érvénytelenítésével megvédjék a lányokat és a kiskorúakat – írja a The Local.

A módosítás értelmében a szociális munkások gondozásukba vehetik a kiskorú lányokat akkor is, ha azok külföldön legálisan házasodtak meg, és ha szükséges, akkor elválaszthatják őket a férjüktől.

A gyerekek nem valóak a házassági anyakönyvvezető hivatalba vagy az esküvői terembe. Nem kell tűrnünk egyetlenegy olyan házasságot sem, ami hátráltatja a kiskorúak fejlődését. A gyerekeket amennyire csak tudjuk, meg kell védenünk"

– nyilatkozta Heiko Maas, igazságügyi miniszter az AFP hírügynökségnek. Hozzátette, hogy a törvénymódosítás nem fogja hátrányosan érinteni a kiskorúakat a menedékkérelmük elbíráslásakor és egyéb ügyekben.

Az érvényes házassághoz minimum 16 vagy 18 évesnek kell lennie az illetőnek. Bizonyos esetben megengedett, hogy egy 18 éves összeházasodjon egy 16 évessel, de az olyan külföldi házasságok, ahol a pár egyik tagja 16 év alatti, érvénytelenek lesznek, ahol pedig 16 vagy 17 éves legalább az egyik fél, ott a családügyi bíróság dönthet.

Az olyan házasságok, ahol a két fél még kiskorúként kelt egybe, de már mindketten felnőttek, érvényesek maradhatnak, amennyiben mindkét fél úgy akarja.

A módosítások értelmében továbbá pénzbírsággal sújtanák azokat, akik a kiskorúakkal tradicionális vagy vallási ceremónia keretein belül házasodnának össze az állami szertartás helyett.

Tavaly júliusban 1 475 házas kiskorút regisztráltak, közülük 1 152-en lányok, 361-en pedig 14 év alattiak voltak. Közülük 664 szíriait, 157 afganisztánit, 100 irakit és 65 bolgárt regisztráltak.

A konzervatív német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung üdvözölte a törvényt. Megjegyezték, hogy az olyan "archaikus gyakorlatoknak, amelyek ártanak a nőknek és a gyerekeknek, nincs helyük Németországban".

A cél nem az, hogy egyféle nézőpontot terjesszenek el a világon, vagy hogy egy másik kultúrával tiszteletlenül bánjanak, hanem, hogy kikényszerítsék az alapvető, elvi, világszerte elismert emberi jogokat – tette hozzá a FAZ.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére